El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Jornada de portes obertes al Castell de Cocentaina el diumenge 14 de gener

Castell de Cocentaina / Ajuntament
Visites guiades amb bus gratuït

Als actes organitzats assistirà José Luis Menéndez Fueyo, comissari de l'exposició i expert en fortificacions medievals. A les 10:30 h, es clausura l'exposició 'Guardians de Pedra. Els Castells d'Alacant', ubicada al Palau i organitzada pel MARQ. A partir de les 11 h, comencen les visites guiades al castell

Aquest diumenge 14 de gener és un dia important per al patrimoni i la cultura a Cocentaina. Se celebra la reobertura del Castell de Cocentaina i, també, es clausura l'exposició 'Guardians de Pedra. Els Castells d'Alacant', ubicada al Palau i organitzada pel MARQ.

Als actes organitzats assistirà José Luis Menéndez Fueyo, comissari de l'exposició i expert en fortificacions medievals. Tots aquells qui vulguen conéixer d'una forma especial el Castell de Cocentaina estaran assistits durant la seua visita pels membres del projecte T'AVALEM 'Descobrint l'entorn'. La jornada començarà a les 10.30 hores del matí amb la clausura de l'exposició 'Guardians de Pedra. Els Castells d'Alacant', a càrrec de José Luis Menendez Fueyo a la Sala d’Actes del Palau Comtal.

Al voltant de les 11 hores, eixirà el primer torn de visites (amb 17 persones com a màxim) amb l'autobús gratuït. A partir d'eixe moment i fins a les 13 hores, cada 30 minuts hi haurà un viatge des de la plaça El Pla, davant del Palau Comtal. Entre les 11 h. i les 14 h. es succeiran les visites al Castell durant les quals, i organitzats per grups, els assistents podran conéixer diferents dades curioses d'aquesta emblemàtica construcció contestana.

La regidora de Cultura i Patrimoni, Marcela Richart, realça aquesta activitat sobre el castell, ja que "és cert que tots els contestans i contestanes el coneixem bé, però és una bona oportunitat per a indagar i descobrir algunes dades que potser fins i tot hui en dia encara desconeixíem. Esperem que el diumenge la gent s'anime i siga una bona jornada lúdica i sobretot cultural".