El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Jornada informativa sobre la creació d'una Entitat de Gestió i Modernització a Cotes Baixes

Des de la Federació de polígons de la Comunitat Valenciana explicaran la funcionalitat de les EGM, Entitats de Gestió i Modernització. I els empresaris del polígon detallaran l'estat actual de les gestions. Està prevista també l'assistència de la directora general de l'IVACE Julia Company, de l'alcalde d'Alcoi Toni Francés, i el president de l'associació d'empresaris de cotes Baixes Ramón Juan Sanchis.

Els empresaris del polígon de Cotes Baixes d'Alcoi ja han iniciat la transformació per a convertir-se en una EGM, Entitat de Gestió i Modernització; pas indispensable per a, per exemple, optar a la declaració de zona industrial avançada. Per a explicar-ho tot, la Cambra de Comerç acull una jornada que es podrà seguir en línia.

La Cambra de Comerç acull aquest 26 de novembre una jornada per informar del procés que els empresaris de Cotes Baixes han posat en marxa per a transformar-se en una EGM, Entitat de Gestió i Modernització, un dels requisits establerts en la Llei de Gestió i Modernització d'Àrees Industrials.

Aquesta EGM també és necessària per a ser considerada àrea industrial avançada. I és que la conselleria d'economia treballa en un mapa industrial amb tres categories: àrees bàsiques, consolidades i avançades, en funció de les dotacions i servicis que oferisquen. Aquesta classificació, segons explica el conseller d'economia Rafa Climent, permetrà "establir diferents nivells d'impuls a la inversió pública i privada, així com promoure actuacions de gestió i modernització en cada espai, i atorgar les marques de qualitat Municipi Industrial Estratègic o Municipi Logístic Estratègic".

Així les coses, alguns municipis o grups empresarials estan posant-se les piles per aconseguir entrar en eixa classificació per la porta gran, com àrea avançada. És el cas dels empresaris del polígon Cotes Baixes, que per a informar i debatre sobre aquesta qüestió han organitzat una jornada que es podrà seguir presencialment a la Cambra de Comerç, o en línia en directe per YouTube. Serà aquest dijous 26 de novembre a partir de les 9.30.