El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Jornada informativa sobre salut reproductiva en la Sala Àgora d’Alcoi

Jornada informativa sobre salut reproductiva en la Sala Àgora d’Alcoi / Ajuntament d'Alcoi
La cita serà el dia 5 d’abril a les 19.00 h en la Sala Àgora

El dia 5 d’abril tindrà lloc en la Sala Àgora d’Alcoi a les 19.00 h una jornada informativa sobre la salut reproductiva on participaran especialistes de la Càtedra de Biomèdica Reproductiva.

La Càtedra de Biomedicina Reproductiva Clínica Vistahermosa vol transmetre a la població coneixements de salut reproductiva, tècniques i procediments de la mateixa i ho farà a través d’una sèrie d'activitats divulgatives d'interés social sobre diferents aspectes de la Reproducció Assistida.

Una d’aquestes activitats serà el dia 5 d’abril en la Sala Àgora d’Alcoi a les 19.00 h, amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Alcoi.

El grup de professionals i investigadors que s'integren en la Càtedra es vol que siga un referent nacional en la formació d'especialistes en medicina, biologia i genètica reproductives.

En els últims mesos, la col·laboració entre la UMH i les Unitats de Reproducció i Genètica de l'Hospital Clínica Vistahermosa, ha aconseguit posar en el mercat el primer simulador virtual mundial per al maneig d'embrions, així com el primer Biobanco privat d'Espanya.

El motiu pel qual s’està donant tanta importància a aquests tema és perquè cada vegada són més les parelles que acudeixen a les consultes de reproducció per problemes d'infertilitat. “La dona avui dia tendeix a retardar la seua maternitat a causa d'aspectes socioculturals, com el desenvolupament de la seua carrera professional, les obligacions laborals o la cerca de parella” afirma el ginecòleg Kiko.

A banda d’açò també se sumen aspectes mèdics com l’aparició de diferents tipus de càncers en dones cada vegada més joves, pels efectes secundaris que alguns de tractaments quirúrgics o farmacològics tenen sobre la fertilitat.

A causa de l'alt desconeixement d’aquestos estudis, sobre tècniques de reproducció assistida i altres referents a l'edat en la qual comença a descendir la fertilitat femenina, es fan aquestes jornades com la del 5 d’abril per a donar a conéixer aquest tema més profundament i sense tabús a les parelles interessades.