El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Otos acull 4 jornades de divulgació per a conéixer les claus del cultiu a l'hort

L'Hort de Pastenaga cultiva verdures ecològiques a l'ombra del Benicadell des de l'any 2012./ Arxiu

Les jornades estan previstes per als dies 26 de setembre, 3, 4 i 17 d'octubre. S'eixirà des d'Alcoi en autobús a les 9 hores del matí.

 

Els i les interessades s'han d'inscriure prèviament per tal de garantir-se la participació, ja que les places són limitades.

T'agradaria ser llauradora per un dia? L'associació Interpreta Natura ha organitzat quatre jornades de divulgació per a apropar a la població general les principals coses que s'han de conéixer per tal de cultivar aliments per al consum propi.

L'activitat es desenvoluparà durant 4 jornades diferenciades, concretament els pròxims 26 de setembre, 3, 4 i 17 d'octubre. Els i les participants, que s'hauran d'inscriure prèviament (amb un preu de 2,5 euros com fiança), eixiran en autobús -des d'Alcoi- a les 9 hores del matí en direcció de l'Hort de Pastenaga, a Otos.

El programa de la jornada inclou tot el que s'ha de conéixer per a cultivar fruites i verdures de forma ecològica i sostenible, tot en un entorn rural com és el poble dels rellotges de sol, Otos, a la Vall d'Albaida. Entre els aspectes que es tractaran trobem alguns com aprendre a plantar, llaurar o collir, què és el llombricompostatge, quines són les fruites i hortalisses de temporada o què és la fauna útil.

La tornada a Alcoi està prevista per a les 13:30 hores, però abans, en finalitzar la visita, es lliurarà a cada participant una caixa de verdures ecològiques. A més d'açò, la visita també inclou el desplaçament amb l'autobús, l'assistència de 3 monitors, el protocol Covid-19, així com els materials necessaris per a l'activitat. La disponibilitat de places és limitada, per aquest motiu l'organització demana previsió a les persones interessades per tal que puguen optar a un lloc.

Aquestes jornades formen part d'un 'Projecte educatiu i de formació i divulgació per a estratègies de dinamització agroecològica en l'àmbit de la Comunitat Valenciana', en el qual estan implicades diverses administracions i entitats com ara la Generalitat Valenciana i la Regidoria de Transició Ecològica de l'Ajuntament d'Alcoi, juntament amb les ja esmentades Interpreta Natura i l'Hort de Pastenaga.

 

Cartell de l'activitat.