El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

José Pla Barber es perfila com a nou president de Caixa Ontinyent

Antonio Carbonell / CO

Una de les diferències amb altres entitats bancàries és que Caixa Ontinyent aposta per la transformació digital que conjuga amb els serveis tradicionals a través de les oficines.

Després que Caixa Ontinyent haja anunciat el cessament d’Antonio Carbonell com a president, el doctor en Ciències Econòmiques, José Pla Barber, assumeix provisionalment les funcions del càrrec fins al nomenament formal.

Antonio Carbonell deixa la presidència després d’estar vinculat a Caixa Ontinyent des de fa 21 anys. Va viure com a vicepresident els anys més durs de la crisi econòmica (de 2008 a 2013) i fou una de les persones que va apostar per un model de banca diferent, social i pròxima, molt arrelada a les nostres comarques.


En els últims anys i sota la presidència d'Antonio Carbonell, Caixa Ontinyent ha afrontat la seua transformació digital que, a diferència d'altres entitats, conjuga amb els serveis tradicionals a través de les oficines. Carbonell indica que “estem assistint a una total transformació del sector bancari a marxes forçades, amb tancament d'oficines, reducció de personal i reconducció de serveis a uns mitjans telemàtics amb els quals es familiaritzen especialment les generacions més joves. Però això pot generar temporalment focus d'exclusió financera en determinades àrees geogràfiques i en determinats col·lectius. I ací té un paper fonamental Caixa Ontinyent, mitigant aqueixos efectes en la seua zona”.

La confiança dels clients, la professionalitat de la plantilla i les encertades decisions estratègiques d'uns òrgans de govern que creuen seriosament en el futur d'aquesta Caixa és el que diferència a Caixa Ontinyent.

La renúncia d'Antonio Carbonell deixa vacant la presidència de Caixa Ontinyent les funcions de la qual exercirà, fins a l'elecció de nou president per part del seu Consell d'Administració el vicepresident José Pla Barber, també vinculat a la Caixa per la seua pertinença al Consell d'Administració des de l'any 2000. José Pla és doctor en Ciències Econòmiques amb premi extraordinari de doctorat i certificat europeu, catedràtic d'Organització d'Empreses de la Universitat de València i investigador associat del “John Dunning Center” de la University of Reading.