El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

José Luís Seguí, un alcalde incombustible

Almudaina, un xicotet municipi d’El Comtat amb poc més d’un centenar d’habitants, té l’alcalde més longeu de la democràcia espanyola, que porta ja 47 anys de dedicació al seu poble.

José Luís Seguí77 anys, dels quals ha passat 47 com a alcalde del seu poble, Almudaina. Després de les eleccions municipals del diumenge 26 de maig, aquest home s’ha convertit en l’alcalde més longeu de tota Espanya en actiu, ja que el superava, un alcalde d’un municipi de Segovia, no ha sigut reelegit en aquests comicis. Primer va ser elegit alcalde per una comissió franquista, ja amb la democràcia, va presentar la seua candidatura amb UCD, després va passar a Alianza Popular, i va continuar amb el canvi de nom al Partit Popular fins a l’actualitat.

Aramultimedia ha estat parlant amb aquest home que ha dedicat tota la seua vida al seu poble per tal de conéixer que se sent a l'aconseguir la confiança dels seus veïns any rere any. José Luís ha confessat que en el moment en el qual es va assabentar que ara ell ocupava el número 1 d’alcaldes en actiu amb més antiguitat d’Espanya es va sentir molt orgullós i que gràcies a aquest fet està convertint-se en una figura famosa a escala nacional, ja que són molts els mitjans de comunicació de tot el país els que s’estan interessant per ell.

Li hem demanat a aquest veterà de la política que trie un moment de gran satisfacció i un que haja sigut difícil dins de la seua llarga trajectòria, però, José Luís no ha sabut triar cap moment dur dins del seu càrrec, ja que valora la seua vida política com molt gratificant, i ha afegit que tot el que ha viscut com a alcalde ho ha fet sempre amb la intenció de fer sempre el bé per a Almudaina. Respecte als moments feliços de la seua alcaldia, tot i que li ha costat triar, Seguí s’ha quedat amb el moment que va aconseguir la restauració de la Torre d’Almudaina, ja que li va costar uns 17 anys de lluita, i l’any que va celebrar el seu 25 aniversari en el càrrec. Aquest últim moment ho ha recordat amb molta felicitat, ja que com ell mateix ens ha contat, va sentir la calor de tot el poble donant-li el seu suport.

Com ja sabem tots, la forma de fer política d’ara ha canviat molt respecte a la del principi de la democràcia, és per això que hem preguntat a José Luís quina és la seua opinió i si realment açò ha afectat dins de la política de la localitat. La seua resposta ha sigut molt clara. Als pobles la gent no es fixa tant a l’hora de votar en un partit, sinó en la persona. Els veïns volen una persona que treballe 24 hores al dia, i ell ha demostrat que per als seus veïns està sempre disponible.

A pesar que la seua intenció era no presentar-se en aquestes eleccions a l’alcaldia, el poble li ha demostrat que encara continuen donant-li a ell la confiança perquè duga les rendes del poble. José Luís diu que no hi ha cap secret perquè després d’11 legislatures el poble continue triant-lo, simplement s'ha de fer el treball ben fet. Aquest alcalde ha “fardat” amb molt d’orgull de ser un poble sense deutes, i que aprofita els seus recursos, que malgrat que són poquets, sobretot a l’hivern, Almudaina gaudeix d’una gran quantitat de serveis.