El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Pepe Serna és el nou president de la patronal tèxtil valenciana

No és empresari però estarà al capdavant de la patronal. Ho han decidit així per la seua llarga experiència lligada a l'associació, més de dos dècades com a Secretari General; i perquè podrà estar bolcat al cent per cent en les necessitats i projectes d'ATEVAL. Substitueix en el càrrec a Càndid Penalba, president des de maig del 2018.

Ja fa més de 20 anys que és el secretari general de la patronal tèxtil, i ara passa a ser President Executiu. És el primer president de la patronal que no està lligat a cap empresa, sinó que dedicarà tot el seu temps a ATEVAL.

ATEVAL, l'associació d'Empresaris Tèxtils de la Comunitat Valenciana, ha renovat la seua junta directiva i ha triat l'ontinyentí Pepe Serna com a nou President Executiu. Però no és simplement un canvi de president, sinó també d'estratègia: ATEVAL ha modificat els seus estatuts perquè, a partir d'ara, volen tindre un president que puga estar bolcat en l'associació i les seues accions durant tot el temps possible, i per això ja no serà un empresari com fins ara, sinó una persona directament lligada amb l'associació. És el cas de Pepe Serna, que fa més de 20 anys que és el Secretari General d'ATEVAL, i ja era ell qui gestionava i acudia a moltes de les cites i negociacions amb les institucions i autoritats. Segons expliquen des d'ATEVAL, les vicepresidències sí que estaran en mans d'empresaris, però amb aquest canvi volen tindre al capdavant "un professional que dedique el cent per cent del seu temps a la presidència".

Un canvi interessant en un moment en què, segons explica Serna, el sector necessita estar unit per aconseguir "mesures sòlides" per part de les institucions "per a superar les deficiències estructurals que constrenyen l'economia i que han d'incentivar la inversió, el consum i l'ocupació". Així, el nou president es presenta amb la "voluntat d'integració del sector, conformant un Comité Executiu Funcional i dinàmic, amb membres veterans i nous empresaris, disposats a treballar per al sector tèxtil valencià, millorar la comunicació i la prestació de serveis associatius, potenciar la internacionalització, la innovació i la formació, i donar un major impuls a l'acció del lobby sectorial del tèxtil valencià".

Relleu de presidents. Imatge facilitada per ATEVAL

A hores d'ara el tèxtil suposa el 5 per cent del PIB valencià, amb 1.500 empreses i 23.000 llocs de treball directes. Segons les xifres oferides per Serna en el discurs d'elecció, el tèxtil valencià genera 200 milions d'euros de xifra de negoci i 900 milions en exportacions a tots els continents. Cal tindre en compte que tot i que parlem de tèxtil valencià, el gros de la indústria, vora el 70 per cent, està en les Comarques Centrals.

Al canvi de presidència ha assistit el conseller d'economia Rafa Climent, el president de les Cambres de Comerç José Vicente Morata, el president de la Confederació Empresarial Valenciana, i vicepresident de la confederació espanyola, Salvador Navarro; a més d'alcaldes de les comarques i altres autoritats.