El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Josefa Mula Bru, del Campus d'Alcoi de la UPV, en el llistat de millores científiques d'Espanya

És Doctora Enginyera d'Organització Industrial, i subdirectora de Qualitat al Campus d'Alcoi. La Universitat Politècnica de València compta amb 7 científiques en aquest rànquing nacional. 

El Grup DIH, per la Difusió de l'Índex h, elabora un rànquing d'investigadores científiques a Espanya, i les universitats valencianes compten en eixe rànquing amb 46 investigadores: 33 a la província de València, 7 a Alacant i 6 a Castelló. Per a fer el rànquing, el grup DIH avalua l'índex h, "que mesura la qualitat científica del personal investigador a partir del nombre de citacions dels seus articles", com el factor h, "que és el quocient entre el citat índex de cada investigador i la mitjana de tots els que apareixen en rànquing en la seua àrea".

I una de les científiques del rànquing està a Alcoi, en el Campus de la UPV, on és subdirectora de Qualitat des de l'any 2008. Es tracta de Josefa Mula Bru, Doctora Enginyera d'Organització Industrial i Catedràtica d'Organització d'Empreses, que actualment lidera un projecte nacional per al desenvolupament d'una cadena de subministrament en la indústria 4.0. També forma part del CIGIP, el centre d'Investigació en Enginyeria de Producció de la UPV, i és editora en diverses publicacions internacionals sobre enginyeria i organització de producció. 

Compta amb més de 90 articles publicats amb col·laboració d'altres científics en revistes de rellevància, i és coautora dels llibres "Supply Chain Simulation: A System Dynamics Approach for Improving Performance" i "Operations Research Problems. Statements and Solutions". Des de la UPV expliquen que les seues contribucions principals "se centren en la investigació i aplicació de mètodes quantitatius per l'optimització dels processos de gestió de la producció (previsió de demanda, planificació, programació i control de la producció, entre altres) en empreses i cadenes de subministrament industrial".

La UPV compta amb 7 investigadores en el rànquing, una d'elles a la província d'Alacant en el Campus d'Alcoi. Les altres sis científiques d'universitats alacantines són de la Universitat Miguel Hernández i la Universitat d'Alacant, i d'àrees com química, biologia, ciències de l'alimentació i edafologia (els estudis sobre el sòl, molts lligats a la sostenibilitat i climatologia).