El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Josep Maria Segura. Mig segle dedicat a l'arqueologia

Segura cedeix el testimoni en la direcció del Museu a l'arqueòloga municipal Palmira Torregrosa.

Es jubila el treballador més longeu de l'administració municipal alcoiana. Josep Maria Segura, vinculat durant 50 anys (20 d'ells com a director) al Museu Arqueològic Camil Visedo Moltó d'Alcoi, es retira de l'activitat professional. Parlem amb ell de tota la seua trajectòria.

Des que va accedir a treballar al museu amb 17 anys, Segura ha sigut testimoni de les fites arqueològiques més importants durant l'última meitat de segle al nostre territori. Un dels moments que recorda especialment són les excavacions a la necròpolis de la Serreta, d'on es van extraure nombroses peces que es van incorporar al fons municipal.

Molt ha canviat el Museu des que ell es va incorporar allà pels anys 70. Sense anar més llunys, la col·lecció municipal s'ha incrementat en les darreres dècades fins a arribar a les 60.000 peces; un patrimoni que no tot es troba exposat el museu i que avui dia molt d'ell encara es troba en procés de restauració.

La jubilació no impedirà a Josep Maria continuar vinculat al món de l'arqueologia. Encara hi ha projectes pendents, com ara el centre d'interpretació de les pintures de la Sarga, que espera veure acabat. Segura cedeix el testimoni en la direcció del Museu a l'arqueòloga municipal Palmira Torregrosa.