El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Jóvens i majors deixen clar a Alcoi que volen pensions dignes

La Plataforma d'Alcoi per les pensions ha omplit la 'Bandeja'

Dins la notícia pots accedir a una galeria de fotos. La segona concentració de pensionistes s'ha celebrat sense incidents a la Plaça d'Espanya. La Plataforma d'Alcoi, mitjançant la Coordinadora estatal per la defensa del sistema públics de pensions, ha convocat a jóvens i majors. Tots els permisos sobre concentració s'havien tramitat abans

La segona concentració de pensionistes s'ha celebrat sense incidents a la Plaça d'Espanya. La Plataforma d'Alcoi, mitjançant la Coordinadora estatal per la defensa del sistema públics de pensions, ha convocat a jóvens i majors. Tots els permisos sobre concentració s'havien tramitat abans. ARAMULTIMÈDIA ofereix aquesta galeria fotogràfica.

Entre les reivindicacions es demana restablir la jubilació ordinària als 65 anys, recuperar el subsidi per a majors de 52 anys, revalorar automàticament les pensions en relació a l'IPC real o que les pensions siguen un dret constitucional amb inclusió de les mateixes als Pressupostos Generals de l'Estat.

A més, altres reivindicacions socials són la reducció (fins a la desaparició) de l'escletxa de gènere en les pensions, posada en marxa immediata de la Llei de Dependència, eliminar el copagament farmacèutic i restablir els drets sanitaris, i garantir els subministraments bàsics com energia, aigua o transport.