El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Joves amb Compromís assegura que el valencià està "desaparegut" en la programació del Teatre Calderón

Publicació de Joves amb Compromís Alcoi

Raül Llopis assegura que aquest és només un avanç de la programació i encara falten la de col·lectius i entitats locals

El Teatre Calderón ja ha publicat el primer avanç de la seua programació per als mesos de gener fins al 5 d'abril. Són un total de 12 propostes i cap d'ella en valencià. Hem parlat amb Raül Llopis per contrastar aquesta informació.

Una de les pàgines de Facebook que ha 'alertat' d'aquest fet ha sigut Joves amb Compromís Alcoi, la branca jove de la formació nacionalista. En la seua publicació, concretament, es pot llegir que "la programació del Teatre Calderón on el valencià està desaparegut. Nosaltres, en canvi, sempre defensem els drets lingüístics de les alcoianes!".


Alguna de les propostes musicals són el tribut a Camilo Sesto amb Ángela Carrasco i Paco Arrojo, el Consorcio, Faemino y Cansado, Ismael Serrano o Victor Manuel. Pel que fa a teatre, es podran veure obres com 'El misterioso caso de Houdini y la habitación cerrada' o 'Quién es el Sr. Schmitt?'.


Resposta de l'Àrea de Cultura


ARAMULTIMÈDIA, en adonar-se d'aquestes crítiques, s'ha posat en contacte amb Raül Llopis, regidor de Cultura de l'Ajuntament d'Alcoi. Llopis afirma que aquest és "només un avanç de la programació", ja que "encara falta la programació de les entitats locals". L'edil de Cultura assegura que "sí que hi haurà programació en valencià", malgrat que encara no s'ha conat a conéixer.