El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Juan Ignacio Torregrosa, director del Campus d'Alcoi de l'UPV: "Es centrarem en donar presencialitat als estudiants de 1r i 2n"

Juan Ignacio Torregrosa, director del Campus d’Alcoi de l’UPV
  • Pel que fa a la data d'inici del curs 2020/2021, 1r començarà el 28 de setembre, que serà la jornada d'acollida i, el dia 29 eixe alumnat s'incorporarà a les classes. La resta de cursos iniciarà l'any docent el dia 21 de setembre, inclosos també els màsters.
  • La inversió que hi haurà al Campus d'Alcoi, per a dotar a la universitat de seguritat, serà d'aproximadament 200.000€

El director del Campus d'Alcoi de l'UPV afirma que l'objectiu és garantir la salut de tots els colectius que formen el Campus d'Alcoi

Juan Ignacio Torregrosa, director del Campus d'Alcoi de l'UPV ha donat una roda de premsa aquest dimarts per presentar el curs que ve, tant les classes com el funcionament. Com bé ha afirmat Juan Ignacio, el pròxim curs serà especial i, per això, no tots els alumnes tindran una presencialitat completa. "Pensem que l'acollida dels nous estudiants és fonamental, per aquest motiu, els alumnes de 1r i 2n tindran una docència més presencial".

Torregrosa ha assegurat que l'objectiu és garantir la salut de tots els col.lectius que conformen el Campus d'Alcoi i, per això, duen un parell de mesos treballant per poder estar oberts i funcionant durant el mes de juliol. El Campus està col·laborant amb  el Comité de Seguretat i Salut de la universitat, amb la Prevenció de risc laborals i amb gent de manteniment, per poder dur a terme aquest any tan atípic.

"Estem transformant totes les aules perquè puguen ser presencials i online a la vegada. El pavelló estem transformant-lo en una gran aula i, allí, es faran exàmens massius", afirma el director. Pel que fa als serveis de l'universitat, la biblioteca funcionarà l'any que ve, però encara no se sap en quins termes, també hi haurà servei d'esports i de cafeteria, però tot això, envoltat d'unes condicions de seguretat que asseguren que tots els tots colectius puguen estar còmodes.

Juan Ignacio també ha comentat que a totes aquelles persones vulnerables, com per exemple, eixa persona que viu a l'extranger i no puga vindre ací, se'ls donarà una dispensa , com també a aquelles persones d'Espanya que no puguen vindre a Alcoi. "Siga com siga la realitat del curs vinent, no volem que es perga el contacte alumnat-professorat i, per això, habilitarem espais per a eixa comunicació, que es necessària".

Pel que fa a la data d'inici del curs 2020/2021, 1r començarà el 28 de setembre, que serà la jornada d'acollida i, el dia 29, eixe alumnat s'incorporarà a les classes. La resta de cursos iniciarà l'any docent el dia 21 de setembre, inclosos també els màsters. "En principi no suposarà cap retràs en la finalització del curs, que serà com sempre", afirma el director.