El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Juan José Olcina pregona les festes de Calp i proposa treball conjunt entre tots els pobles que fan Moros i Cristians per solucionar el problema de la pólvora

"Ha demanat col.laboració entre totes les localitats que celebren Moros i Cristians que treballen junts per fer més fàcil la tramitació i obtenció de pólvora per als alardos"

El president de l'Associació de Sant Jordi, en representació de tots i totes les festeres d'Alcoi, ha oficiat el seu pregó des de l'alt del castell de Calp i ha animat els calpins a fer més gran la seua Festa i ha recordat la gran vinculació històrica que existeix entre les comarques de la Costa i l'interior. Ha demanat col.laboració de tots els pobles que fan Moros i Cristians per afrontar junts els problemes derivats de l'obtenció de pólvora.

Des de la Junta de Festes en honor al Santíssim Crist de la Suor, han presentat Olcina com el representant de la 'Catedral' de la Festa de Moros i Cristians, referint-se a Alcoi. En el seu discurs, Olcina ha agraït els calpins la invitació que l'han fet per pregonar aquesta celebració. Segons Olcina, "la Festa és el fruit de la il.lusió de la gent que amem la nostra terra, els nostres costums i que respectem el que el seus avantpassats van decidir homenatjar fa molts anys".

Juan José Olcina ha recordat que la Festa de Calp rememora el rebuig de les agressions corsàries i ha lloat l'impressionant acte del desembarcament. La Festa de Calp és d'interés turístic autonòmic Segons Olcina, les comarques de l'interior estan i estaran sempre vinculades entre elles. Ho estan des de fa més de dos-cents ayns "perquè érem els d'interior els que acudien a la costa per a ajudar i lluitar contra els barbarescs i ajudar els calpins i calpines"..

El problema de la pólvora

Al seu discurs també ha demanat col.laboració entre totes les localitats que celebren Moros i Cristians que treballen junts per fer més fàcil la tramitació i obtenció de pólvora per als alardos. També pensa que el desenvolupament de l'anomenada Indústria de la festa és un sector econòmic fonamental que pot generar molta riquesa en aquestes comarques.

Per a acabar, Olcina ha desitjat els 1000 festers repartits en 11 filaes que passen unes grans festes.