El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Juan Serrano (Pt. CDA): "Comença una nova etapa. Es fa realitat el somni dels alcoianistes"

El cartell que anuncia les fases de construcció/AM
El projecte passarà per Junta de Govern i exposició pública, i es preveu adjudicar les obres en els pròxims mesos

La futura Ciutat Esportiva de l'Alcoyano és ja una realitat. Així ho assegura l'alcalde d'Alcoi Toni Francés, que juntament amb el president del CDA Juan Serrano han presentat el projecte per a la primera fase de les obres. Són 675.000 euros per a construir dos camps de futbol nous, un de gespa natural i un altre d'artificial. Està previst que el projecte passe per Junta de Govern i Exposició Pública i les obres es puguen adjudicar en els pròxims mesos.

"Ja tenim el projecte de la primera fase, que ha elaborat i pagat l'Alcoyano; i l'Ajuntament té els diners per fer-ho realitat". Així ho ha anunciat l'alcalde Toni Francés, qui assegura que "Alcoi disposarà en poc temps de dos camps de futbol més per a la pràctica esportiva, un de gespa artificial i un altre natural". El president del CDA Juan Serrano assegura que es compleix un somni dels alcoianistes: "molt no donaven un duro per aquest projecte, i al final serà realitat gràcies al treball i esforç de moltes persones".

Així s'ha presentat oficialment el projecte per la construcció de la Ciutat Esportiva de l'Alcoyano, que suposarà també l'ampliació del Poliesportiu Francisco Laporta. A la presentació han acudit personalitats i representants del sector esportiu de la ciutat, i també el President de la Federació Valenciana de Futbol, Vicente Muñoz, qui assegura que "Alcoi sempre ha sigut capdavanter en la infraestructura, en l'organització i en l'aplicació pràctica de l'esport en general. Sempre en primera línia i marcant les pautes".

La primera fase, amb un pressupost de 675.000 euros, suposarà la construcció d'un camp de gespa artificial, i la preparació d'un segon camp on se sembrarà la gespa natural. També inclou tota la instal·lació esportiva, sistema de reg i la construcció de 4 torres de llum. Es prepararà i urbanitzarà el terreny, i així, com explica l'alcalde Toni Francés, "aquesta actuació aprofitarà per a deixar preparada la ronda sur que està en el Pla General, i que connectarà l'eixida de l'autovia fins a Batoi, connectant els polígons industrials". Les grades i els vestuaris es construiran en les següents fases.

Francés assegura que es tracta d'una necessitat del municipi, on vora 1.500 esportistes practiquen el futbol però tan sols hi ha 4 camps. "Una situació deficient que veníem arrossegant històricament, una mancança d'instal·lacions esportives que cada temporada creava problemes per a cobrir les hores d'entrenament que es demanden".

El projecte ara ha de passar per Junta de Govern, previsiblement aquest mes d'abril, i després hi ha un període de 15 dies d'exposició pública. A partir d'eixe moment s'adjudicaran les obres. L'alcalde confia que la primera fase estiga en marxa per a la pròxima temporada esportiva, i el projecte completat en un termini aproximat de dos anys.

 

5 anys per redactar un projecte sense afectar el Parc Natural

La presentació oficial de la Ciutat Esportiva del Alcoyano es fa ara perquè el club acaba de presentar el projecte de la primera fase, que s'ajusta als 675.000 euros que l'Ajuntament acaba d'aconseguir després d'una modificació de crèdit.

Però redactar el projecte ha sigut un dur camí, com ha reconegut Juan Serrano. La zona on es construirà la Ciutat Esportiva del Alcoyano fita amb el parc natural - és zona preparc - i té proteccions que cal respectar. Juan Serrano assegura que en els últims 4 anys s'han fet moltes negociacions per aconseguir totes les llicències i permisos, i "ara comença una nova etapa". La redacció del projecte l'ha costejat el CD Alcoyano, i ha suposat una despesa de vora 70.000 euros.

De fet, el president de la federació Valenciana de Futbol, Vicente Muñoz, reclama unes normes més flexibles i pràctiques. "El parc natural és una cosa que tots sabem que és bona - explica Martínez - que preserva la naturalesa, que és un bé per a la Comunitat. Però també és un bé per a la Comunitat l'esport, i l'esport necessita espai, i l'espai està on està. Les normes haurien de ser un poc més flexibles".

Juan Serrano assegura que ha sigut un periple dur de molts anys, i agraeix l'esforç de Jose Jorge Aura, l'enginyer del club i molta gent que ha treballat de valent per dur endavant el projecte.

 

Notícia modificada per errada en el nom del President de la Federació Valenciana de Futbol.