El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Juan Ignacio Torregrosa, director del Campus d'Alcoi de la UPV: "Hem de mantindre la part humana"

El Campus d'Alcoi de la UPV compta amb 2.085 alumnes que ara continuen la seua formació a distància.

"Ens hem instal·lat en el món de la incertesa", ens diu el director del Campus, però açò no obsta perquè el campus "mantinga la part més humana". Així, per exemple, des de la UPV s'ha contactat, un a un, amb els vora 2.000 estudiants per comprovar que continuen connectats. També parlem en el director del Campus de com va la docència a distància, o de la fabricació de material sanitari des de les instal·lacions alcoianes.

El Campus d'Alcoi de la UPV compta amb 2.085 alumnes que ara continuen la seua formació a distància. Des del campus, on un dels seus principals valors no docents és l'ambient proper i familiar, no han volgut que la crisi canvie açò, i han fet un esforç per contactar per telèfon, un a un, amb tots els estudiants. Han aconseguit contactar amb el 88 per cent, dels quals un 5 per cent tenien problemes importants per a seguir la docència a distància. Pot ser, per exemple, la impossibilitat d'accedir a un ordinador, o el fet de tindre objectes d'estudi en el pis d'estudiant mentre està confinat en altre municipi. A poc a poc resolen cada cas particular.

Parlem d'açò amb el director del Campus d'Alcoi de la UPV, Juan Ignacio Torregrosa, qui també ens explica com s'han adaptat a la docència electrònica; o com han intentat flexibilitzar tots els terminis, com presentació de treballs de fi de grau o pràctiques en empreses, per tal de no perjudicar els estudiants. Però no sols de l'aspecte docent del campus, sinó també solidari, amb la campanya "Estem en vosaltres" per la qual fabriquen i donen material de protecció sanitària.