El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Juan Ignacio Torregrosa, nou director general d'Avanç per a la Societat Digital

Qui fora el director del campus d'Alcoi de la UPV entra en l'organigrama autonòmic de la conselleria d'innovació.

L'exdirector del Campus d'Alcoi de la UPC, Juan Ignacio Torregrosa, passa a formar part de la Conselleria d'Innovació, l'única fora de la capital i ubicada en Alacant. És el nou Director General per a la Societat Digital en substitució de Pedro Pernías, qui passa a ser director territorial per a la delegació de València.

Torregrosa ha sigut director del campus alcoià des de 2015 fins al passat 2020. Actualment exercia com a professor del departament d'enginyeria química, però deixa temporalment la universitat, en règim de serveis especials, per a dedicar-se en exclusivitat al nou càrrec. Nascut en Elda, també se sent alcoià d'adopció, on ha desenvolupat la seua carrera professional; i amb ell ja són quatre els alts càrrecs de les comarques en diverses conselleries: Júlia Company a l'IVACE, Manuel Gomicia com a diector general d'FP; i Zulima Pérez com a directora general de Diàleg Social. Tot i que en aquest cas, Torregrosa no és militant de cap partit i ha estat cridat com a professional.

Torregrosa s'encarregarà ara de coordinar les accions per incorporar la digitalització i la intel·ligència digital en la Comunitat Valenciana, tant en les empreses com en la societat, i esmostra molt emocionat: "un treball molt bonic; és no sols el present sinó el futur, i evoluciona ràpidament". Està previst que un dels primers actes oficials de Torregrosa coma nou director d'Avanç per a la Societat Digital siga en Alcoi.

"Una gran notícia per a la nostra ciutat", assegura l'alcalde d'Alcoi Toni Francés, "es tracta d'una persona molt implicada amb Alcoi, amb la qual hem treballat molt estretament en la Transformació Digital de la nostra ciutat, i en desenvolupament del projecte Smart City Alcoi, i ara continuarem treballant conjuntament des de la seua nova responsabilitat en la Conselleria d'Innovació per a afrontar amb èxit els reptes de present i futur".