El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Juan Javier Gisbert, Ambaixador Moro, agraeix als mitjans de comunicació el seu treball durant els seus anys de càrrec

Després de 13 anys vinculat a l'acte de l'ambaixada, primer com sentinel·la, després substituint a l'ambaixador cristià, i finalment com a ambaixador moro, Juan Javier Gisbert realitzarà aquest any la seua última ambaixada, i com a acomiadament ha volgut agrair als mitjans de comunicació la seua labor per donar visibilitat a aquest acte. 

Juan Javier Gisbert ja és una figura reconeguda en el món de la festa. Molts anys vinculat a un dels actes més emocionants per al públic, les ambaixades, Juan Javier, farà el seu acomiadament aquest any com a Ambaixador Moro

Aquest actor fa 13 anys que apareix en aquest acte, en el qual ha participat de diferents formes, primer com sentinel·la del castell, després substituint a l'ambaixador cristià i finalment com a ambaixador moro. 

Per tal d'agrair als mitjans de comunicació el treball realitzat en la visibilització d'aquest acte, sobretot entre la gent més jove, Juan Javier Gisbert ha volgut convidar a representants dels diferents mitjans de comunicació d'Alcoi a prendre un café. 

Durant aquest desdejuni, l'encara ambaixador moro, ha confessat anècdotes, com ha viscut aquests anys d'interpretació i les emocions que ha sentit al llarg dels anys. A més també ha contat que el seu llibre "Las Embajadas: Arte e Historia" ha tret recentment una edició en 8 toms, en Braille, perquè aquelles persones que ho necessiten puguen conéixer i gaudir millor d'una de les tradicions de la festa alcoiana. Juan Javier, ha volgut també agrair al Capità de les Tomasines, Juan Enrique Miralles el que haja col·laborat en aquest projecte. El llibre estarà disponible en la biblioteca municipal d'Alcoi, perquè qualsevol persona puga accedir a ell. 

També ha avançat que per al mes de juny, hi haurà una altra novetat, però d'aquesta no ha dit res més. Haurem d'esperar, però mentrestant gaudirem de l'últim crit de L'Ambaixada: - Di a los tuyos: ¡Guerra, Guerra! - Di a los tuyos: ¡Armas, Armas!