El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Juanjo Olcina: "Volem obrir més el Casal als festers i al poble d'Alcoi"

Miki, de nou, president
  • El president ha estat molt emotiu quan ha agraït el poble d'Alcoi l'amor que ha demostrat per la seua Festa durant el confinament, període en què s'hauria d'haver celebrat la trilogia
  • Els càrrecs de 2020 seran els de les pròximes festes.

Tal com estava previst, Juan José Olcina ha estat reelegit president de l'Associació de Sant Jordi amb 47 vots a favor i 3 en contra. Continuïtat de l'actual junta directiva que pretén obrir la institució als festers i el poble d'Alcoi perquè "se sàpia la faena que es fa durant tot l'any" i potenciar l'acte dels alardos. Els càrrecs 2020, ratificats per a quan es puguen celebrar les Festes.

Continuïtat en l'Associació de Sant Jordi amb la reelecció del president i de 7 dels seus membres de la Junta per unanimitat. L'Assemblea de l'ASJ ha respost positivament a l'oferiment d'Olcina de repetir mandat per tractar de superar amb garanties els presumibles temps dolents que estan per vindre. Recordem que la Festa alcoiana no té dates per culpa de la Pandèmia.


Olcina ha obtingut un suport total amb 47 vots a favor, 3 en contra i 1 abstenció. El món fester ha aprovat la gestió econòmica i també la de la crisi del COVID19 i 7 membres de la junta directiva han obtingut vots suficients per a renovar (entre 48 i 44). Es tracta del vicepresident segon, Vicente Bas, el vicesecretari, Rafael Torregrosa, el tresorer, Gonzalo Abad, i els vocals Pau Acosta, Juan Antonio Canalejas, Juan Antonio Domínguez i Víctor Hugo Ribes.

Les dues filaes que representaran les 28 a la Junta de l'ASJ seran els Navarros (Juanmi López) i Cordó (José Payà).

Olcina, en el seu discurs com a president reelegit ha afirmat que la seua junta té la intenció d'obrir la institució al poble d'Alcoi. Segons Olcina, "en l'Associació es fa molta faena, i durant tot l'any. Volem obrir encara més el Casal perquè la gent ho conega, i també per escoltar-los".

Miki ha estat molt emotiu quan ha agraït el poble d'Alcoi l'amor que ha demostrat per la seua Festa durant el confinament, període en què s'hauria d'haver celebrat la trilogia. "I els volem tornar eixe amor fent tots els possibles perquè les Festes se celebren quan puga ser i de la millor manera possible". Olcina també ha insistit en què l'ASJ continuarà lluitant per promocionar els alardos d'arcabusseria, amenaçats en els últims anys per la burocràcia.

 

Comptes

L'assemble ha aprovat en bloc els comptes de l'exercici 2020, amb uns ingressos quadrats amb despesa de vora 2,1 mlions d'euros. Un any comptable, evidentment, absolutament tallat per la Covid19.

A banda dels comptes, l'Assemblea ha decidit que els càrrecs de 2020 ho siguen també els de les pròximes edicions de les festes, inclòs Sant Jordiet, Fernando Rius. També es plantejaran que els gloriers infantils repetisquen encara que superen l'edat establida. Xiquets que en 2020 havien d'optar a ser Sant Jordiets 2021, podrien allargar també l'edat de presentació. Els sergents i ambaixadors que acabaven enguany també "han renovat" per a les festes vinents.

La Filà Muntanyesos celebrarà el seu centenari amb una esquadra especial.