El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Juanma Llorca, l'alcoià a Moçambic, conta la seua experiència

Aquest alcoià ha sigut el responsable del laboratori a la Misió Humanitaria EMT START, dins de l'Equip Tècnic Espanyol d'Ajuda i Resposta a Emergències, i ha col·laborat recentment en una missió a Moçambic per a ajudar després el Cicló Idai.

Com ja vam contar a Aramultimedia, un alcoià, Juanma Llorca, anava a viatjar a Moçambic dins de l'Equip Tècnic Espanyol d'Ajuda i Resposta a Emergències per tal d'ajudar després del Cicló Idai. Ara, Juanma, ens ha contat com ha sigut aquesta experiència, tan dura però tan reconfortant.

Juanma Llorca va viatjar des de Torrejón d'Ardoz fins a Moçambic el dia 29 de març, junt amb la resta de l'equip que formen la Missió Humanitaria EMT START, però no van arribar fins al dissabte 30. Durant els dies 31 de març i 1 d'abril, es va realitzar la instal·lació de l'hospital de campanya, i finalment el dia 2 d'abril, dimarts, es va començar a donar servei a la població.

Al cap de 10 dies d'atenció directa a la població es va atendre a 1011 persones, entre les quals van haver de fer 12 parts amb complicacions, i 40 intervencions quirúrgiques. 

Juanma Llorca, com ja hem dit és el responsable del laboratori, i durant la seua estança allí es va encarregar de detectar malalties contagioses com la malària, sífilis, hepatitis, o VIH entre altres, amb un alt percentatge d'afectats. 

L'alcoià ha confessat que no s'esperava tant d'esforç físic, les temperatures eren molt altes i dificultava molt el treball, sobretot al laboratori. A més emocionalment, sabia que anava a trobar-se una situació complicada, però que val la pena, han salvat vides a persones i això ho supera tot. Juanma té clar que repetiria aquesta experiència mil vegades més.