El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

"Jugar ens manté sans", nova edició de la Guia AIJU

La Guia de l'Institut del Joguet constata com d'important ha sigut el joc per als xiquets durant el confinament. S'ha presentat la Guia 2020, que a més celebra el seu 30 aniversari. Des de la Generalitat asseguren que si hi ha un nou confinament, el joguet es declararà essencial.

L'Institut del Joguet, AIJU, ha presentat una nova edició de la seua Guia del Joguet, l'única feta a partir d'estudis amb xiquets i famílies. És l'edició número 30 d'aquesta Guia que ens informa dels joguets que més agraden als xiquets, i també de quins són els més recomanats.

I enguany, els estudis que publiquen demostren que el joguet i el joc ha sigut un important suport per als xiquets durant la pandèmia i, especialment, durant el confinament. La directora d'Investigació Infantil d'AIJU, Maria Costa, explica que no es tracta d'una percepció o un concepte sentimental, sinó que és ciència. El joc ha permés als xiquets generar diferents hormones, com la dopamina o endorfines, els ha ajudat amb la concentració, i també els ensenya a conéixer i gestionar sentiments. També ha apropat famílies, que han compartit hores de joc, però també ha ajudat al fet que els xiquets aprenguen a jugar sols. De tot açò es parla en la nova Guía AIJU.

Enguany la presentació de la Guia ha sigut diferent, sense la multitud d'empreses que hi participen, i sense els xiquets que normalment omplin la ludoteca d'AIJU, per tal de complir amb les mesures d'aforament. Ha assistit la directora de l'IVACE Julia company i el conseller d'Economia Rafa Climent, qui ha assegurat que si hi ha un nou confinament, el joguet haurà de ser declarat bé essencial per assegurar que els xiquets tenen accés al joc.