El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

"Jugar és la feina de la infantesa". Demanen des d'Ibi que els joguets siguen considerats essencials

La nova campanya de l'AEFJ

Segons AEFJ, diverses investigacions realitzades en el període de confinament demostren que el joc s'ha incrementat de 3 a 4 hores diàries

La situació causada per la Covid-19 pareix que continuarà com a mínim igual en Nadal. L'Associació Espanyola de Fabricants del Joguet (AEFJ) ha llançat una campanya perquè els joguets siguen considerats com a essencials, però amb alguns canvis. Demanen als xiquets i majors que avancen les seues cartes per tal de no massificar les tendes. També asseguren que la venda en línia no podria suportar tota la demanda.

Des de l'AEFJ s'ha enviat cartes a totes les administracions, tant les autonòmiques com la central, per a treballar i coordinar tots els esforços possibles perquè enguany no s'apaguen totes les il·lusions i els joguets arriben a les cases.

Segons AEFJ, diverses investigacions realitzades en el període de confinament demostren que el joc s'ha incrementat de 3 a 4 hores diàries i que quan els xiquets han pogut eixir al carrer, un 66% ho ha fet acompanyat pels seus joguets. Així, en aquells mercats en què la comercialització de joguets no va patir restriccions, va augmentar sensiblement el consum.

Les empreses jogueteres demanen mantenir l'activitat logística de les empreses jogueteres per a poder fer front als serveis i demanda. També demanden mantenir els establiments de joguet minorista oberts amb les limitacions d'horaris, aforaments, torns etc. que es consideren necessàries i, complementàriament, permetre al públic la recollida de mercaderia comprada en línia.

AEFJ també vol que els comerços oberts, per vendre productes de primera necessitat (hipermercats, supermercats, quioscos i papereries, estancs i altres), puguen mantenir obertes les seues seccions de botiga de joguets, amb les mateixes limitacions de seguretat que la resta de l'establiment.

En paraules de José Antonio Pastor, president d'AEFJ, "amb confinament o amb mesures de distanciament social, el Nadal ben prop, i és possible que si l'administració no fa res i els xiquets no anticipen la carta als Reis Mags, aquesta resulte més trist perquè els Reis deixen de ser mags”.