El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Juli Mira és el Premi d'Honor de l'Audiovisual Valencià

La cerimònia de lliurament dels guardons tindrà lloc el pròxim 22 de novembre a Castelló, i comptarà amb l'actuació de Seguridad Social. 

L'actor alcoià rep aquest reconeixement autonòmic "pel camí que fa quasi 50 anys que obri dins del nostre panorama interpretatiu, pel caràcter i els matisos inconfusibles que ha donat a cada un dels personatges que ha interpretat i perquè Juli, amb tota l'experiència que té acumulada, és un dels nostres mestres de la interpretació", paraules de Vicent Marzà. 

La conselleria d'educació ha fet públics els detalls dela cerimònia dels Premis de l'Audiovisual Valencià, uns guardons que volen "visualitzar socialment el reconeixement a la producció i la creació audiovisuals valencianes". Enguany Castelló copa gran part de les nominacions, però Alcoi també té el seu lloc protagonista amb la concessió del premi d'Honor 2019 a l'actor alcoià Juli Mira. El conseller de cultura Vicent Marzà reconeix de Juli Mira el "camí que fa quasi 50 anys que obri dins del nostre panorama interpretatiu, pel caràcter i els matisos inconfusibles que ha donat a cada un dels personatges que ha interpretat i perquè Juli, amb tota l'experiència que té acumulada, és un dels nostres mestres de la interpretació". 

Juli Mira va iniciar la seua trajectòria teatral amb la companyia local La Cazuela, i ara és reconegut per les seues interpretacions en teatre i cinema, així com pels seus treballs de doblatge. 'La portentosa vida del pare Vicent', 'Héctor', 'Tramuntana' o 'L'illa de l'holandés' són alguns dels títols de cinema "marcats pel seu segell interpretatiu". També ha participat en sèries de televisió com ara 'Herència de sang', 'Cuéntame cómo pasó', 'Ventdelplà', 'Velvet' o 'Porca misèria'.

La gala de premis tindrà lloc el 22 de novembre a Castelló. Es lliuraran 21 guardons entre 79 nominats. La llista completa de nominats es pot consultar ací.