El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Julià Álvaro (Medi Ambient) sobre Alcoinnova: "Volem ser capaços d'equilibrar l'interés del desenvolupament econòmic amb la protecció mediambiental"

El projecte d'Alcoinnova
El projecte d'Alcoinnova està pendent d'un últim informe que ha de validar la conselleria de medi ambient per poder demanar la llicència d'obres

Tan sols queda saber el resultat de l'últim informe mediambiental que ha demanat conselleria perquè Alcoinnova demane la llicència d'obres. Des de conselleria asseguren que s'ultimen detalls, tot i que no avancen ni una data ni el resultat de l'informe. Tan sols asseguren que conselleria vetlarà per la protecció mediambiental de la zona.

Al projecte d'Alcoinnova tan sols li queda rebre el vistiplau a l'últim informe mediambiental reclamat per la conselleria de medi ambient per tal de demanar la llicència d'obres. Des de la conselleria de Medi Ambient no volen concretar quan, però asseguren que d'ací poc se sabrà el resultat d'aquest informe, i que la voluntat de conselleria és "ser capaços d'equilibrar l'interés del desenvolupament econòmic amb la protecció mediambiental. Hem de buscar eixe equilibri i estarem al que diguen els informes".

Així h ha dit el secretari autonòmic Julià Álvaro, en una visita que ha fet a les obres de canalització del barri de La Goma de Cocentaina. Álvaro diu que "són expedients farragosos, són moltes institucions les que han de dir la seua, i ara estan ultimant-se els diferents informes i treballs". A més, Álvaro també explica que l'informe ha de tindre present l'última sentència sobre la Xarxa Natura 2000, que reconeix que es va desafectar parc de la zona d'amortiment de diversos parcs valencians, entre d'ells la Font Roja. "S'han de valorar aquestes qüestions", diu Àlvar, "per què un parc no té una línia roja ferma que delimite la protecció".