El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Julià Àlvaro subratlla que el Consorci de Residus del Pla Zonal 7 Àrea de Gestió A2 "treballa de manera adequada”

Julià Àlvaro parlant abans del Ple del Consorci
El secretari autonòmic de Medi Ambient recorda que la planta de Xixona invertirà 3,5 milions d’euros en millores

El secretari de Medi Ambient, Julià Àlvaro, defensa la tasca del Consorci de Residus del Pla Zona 7 Àrea de Gestió A2 i posa com a exemple les actuacions que es portaran a terme a la planta de recollida de Xixona"El que s'està revertint en els dos últims anys és tot, encara que és una cosa lenta. Xixona és una bona mostra que realment s'està avançant. Un pla de gestió que porta més de 12 anys pendent està ara desencallat. Hi ha una estratègia provisional per a començar ja a fer inversions. A Xixona es va a fer una inversió de 3,5 milions que servirà per a millorar el tractament dels residus, en concret dels voluminosos contractant una trituradora per a fer el tractament adequat que fins ara no es podia fer". 

Julià va fer les seues declaracions poc abans de la reunió del Ple del del Consorci de Residus del Pla Zona 7 Àrea de Gestió A2 que agrupa a 37 municipis. "La meua presència ací ve a ratificar i a posar de manifest que s'està treballant bé en aquest consorci i de manera adequada. Els problemes que hi ha no es poden solucionar d'un dia per a un altre", va indicar A més, va puntualitzar que "des del primer dia que entràrem vam explicar que teniem una situació en els residus molt negativa fruit de fer molts anys malament les coses, de conflictes socials sempre lligats als residus, de falta de normatives i d'instal·lacions adequades"

Quant a la fulla de ruta per reconduir la situació, va detallar que "s'està avançant i sabem que açò no és suficient, però la gestió dels residus és una problemàtica molt àmplia que ha de partir de la reducció primer. Per tant, hem d'anar a recollida selectiva, a desenvolupament d'ecoparcs -que fins ara no s'havia fet- i després cap a infraestructures que fins ara no es tenien. En aquest cas La Vega Baixa és un exemple palmari d'aquesta situació". Aprofundint en el que passa a aquest territori de la Comunitat, va ser molt esplícit: "No pot ser que una comarca de milers d'habitants no tinga ni una sola instal·lació. Perquè açò genera problemes al conjunt d'instal·lacions del país i sobretot també als propis ciutadans de la comarca que, per culpa de la falta d'instal·lacions, ha de portar la seua brossa a altres llocs, amb la qual cosa s'encareixen les factures".

Escrit per Raül Pina