El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

'Júlia' ara també és una novel·la radiofònica

  • Este 5 d'octubre pots assistir a la presentació per al públic en general on es farà una xicoteta mostra representada i radiofònica del que podrem escoltar. Serà a les 19 hores a l'IVAM CADA Alcoi, i l'acte obri també la programació alcoiana pel 9 d'Octubre.
  • L'emissió de la novel·la 'Júlia' en Radio Alcoy començarà el 16 d'octubre, i durarà fins al 22 de gener coincidint amb l'aniversari de la mort d'Isabel Clara-Simó.

Més de 35 veus participen en esta adaptació per a la ràdio del clàssic d'Isabel Clara-Simó. Et diem quan i com pots escoltar-lo.

La Dependent, Ràdio Alcoy y Unión Alcoyana Seguros ens porten una nova manera d'endinsar-nos en la història de Júlia, el clàssic d'Isabel Clara Simó. I és que després de l'exitosa adaptació al teatre arriba ara la versió en ficció radiofònica.

El text és una adaptació de Gemma Miralles i Miquel Peidro, i la direcció és de Pepa Miralles. Més de 35 veus han participat en les gravacions, que es feren el mes de juliol del 2022 en els estudis de Ràdio Alcoy i del CADA. I ara és el moment d'escoltar el resultat, un total de 13 capítols d'entre 15 i 20 minuts que s'emetran per Ràdio Alcoy cada dilluns a partir del 16 d'octubre. Hi haurà una pausa en Nadal i està previst que l'últim capítol s'emeta el 22 de gener, coincidint amb l'aniversari de la mort d'Isabel Clara-Simó. Els capítols s'emetran a partir de les 12:20 hores del migdia, però si et perds algun tranquil perquè després es penjaran en internet en format podcast. A més, també s'està en negociacions amb APunt per fer-ne més difusió.

"És un bonic tancament del projecte 'Júlia' com a companyia de teatre", diu Joanfra Rozalén, de La Dependent, "atés que fa 40 anys de l'edició de la novel·la i 150 de la Revolució del Petroli. 'Júlia' ha estat en paper, després en teatre i ara en ràdio. És una manera diversa de donar a conéixer la nostra literatura i a una de les nostres escriptores". Des d'Unión Alcoyana també es mostren molt lligats al projecte, ja que l'asseguradora va nàixer en l'any 1877, molt a prop de l'època a la que ens porta la novel·la.

Joanfran Rozalén de la Dependent, Ayesha Verdú d'Unión Alcoyana Seguros i Juan Jordá de Ràdio Alcoy.

 

Este dijous 5 d'octubre hi haurà una presentació oberta al públic en general, on es podrà gaudir d'un avanç en format teatral i radiofònic, i amb la participació dels actors Pepa Miralles, Conxi Domènech, Rubén Mira, Jordi Carbonell i Joan Gadea. Serà a les 19 hores a l'IVAM CADA d'Alcoi.

 

A més dels més de 35 actors i actrius que han posat la seua veu, el projecte ha comptat amb la participació de nombroses entitats i organitzacions. "Volíem que fora plural, i que tots se sentiren partícips del projecte", diu Joanfra Rozalén. A continuació es detalla el llistat de participants.

Càtedra Antoni Miró d'Art Contemporani de la Universitat d'Alacant, Edicions Bromera, el CAEHA, les Coordinadores pel Valencià de l'Alcoià i el Comtat, la Marina Alta i la Safor; l'Escola Valenciana, els instituts Pare Vitòria, Andreu Sempere i Cotes Baixes, el col·legi La Salle, el centre cultural Ovidi Montllor, el Club d'Amics i Amigues de la UNESCO, la Universitat d'Alacant, el centre cultural Castellut, el col·lectiu Serrella de Banyeres de Mariola i les llibreries Detroit, Natura i Llorens.

Pel que fa a les veus, són de Gloria Román, Pepa Miralles, Manuel Climent, Vicent Domingo, Joan Gadea, Juansa Lloret, Pau Vercher, Pilar Martínez, Rubén Mira, Robert Roig i Marta Chiner en els papers principals. Altres veus són les de Joanma Gurillo, Xavi Francés, Neus Agulló, Isabel Balaguer, Inés Fernández, Ramón Climent, Pep Sellés, Miquel Vilaplana, José Roberto Peidro, Marisa Parrés, Moisés Olcina, Jordi Carbonell, Jonatan García, Paqui Albeza, Edelia Peidro, Maria José Lorenzo, Isabel Giménez, Susana Soldevilla, Pepa Talens, Raúl Roldán, Silvia Pérez, Jordi Mayor i Carlos Sellés.

La música i banda sonora és de Cofre Antic i Rafael Arnal, la imatge gràfica de Delabla i Pep Sellés, i en la producció executiva tenim, a Juan Jordá, Joanfra Rozalén, Lidia Miró i Paco Agulló.