El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Júlia Company integra l'alt comissionat que coordinarà les compres i repartiment de material sanitari en la Comunitat

Climent i Company a AITEX / AM
  • Baix la tutela de Climent i Company, aquesta setmana començaran a repartir en hospitals d'Alacant 6 milions de mascaretes homologades per AITEX i fabricades en la Comunitat.
  • La també alcoiana Zulima Pérez i l'ontinyentina Rebeca Torró conformen també aquest Alt comissionat.

La directora de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE), Júlia Company, ha estat triada com a una de les cinc persones que conformen l'alt comissionat de la Generalitat per a gestionar la compra i repartiment de material sanitari en la Comunitat Valenciana.

La Generalitat acaba de publicar un decret urgent amb el qual pretén ordenar, rendibilitzar i fer operativa la compra de material sanitari i també el seu repartiment en aquesta crisi sanitària del #covid_19.

Per a això, des de ja, un alt comissionat assumeix aquestes funcions que estaven en mans de la Conselleria de Sanitat -totalment desbordada- i s'ocuparà de coordinar totes les compres de material com ara mascaretes, respiradors, hospitals de campanya i tot allò que la Sanitat pública valenciana necessite.

L'alcoiana Júlia Company ha estat triada com una de les integrants d'aquest grup. Company és directora de l'IVACE i treballa colze a colze amb el Conseller d'Economia, Rafa Climent en el seu equip des de 2015.


6 milions de mascaretes

Company i Climent han estat els encarregats de reunir la xarxa d'instituts tecnològics de la Comunitat perquè unisquen esforços en la investigació i producció de materials sanitaris com ara mascaretes i respiradors. De fet, baix la mobilització d'Economia, 5 empreses de la Comunitat coordinades per ATEVAL ja estan fabricant 6 milions de mascaretes de 5 capes de teixits i que han estat homologades en temps rècord per AITEX. Aquesta mateixa setmana començaran a repartir-les per tots els hospitals de la província d'Alacant.

La comissió la completen quatre persones més: el sotssecretari de Sanitat, David Fernández; l'ontinyentina i secretària autonòmica d'Economia, Rebeca Torro, la també alcoiana i directora general de coordinació del diàleg social, Zulima Pérez, i la secretaria autonòmica de model econòmic, María José Mira.