El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Julia Company, directora de l'IVACE: "Els empresaris tenen ganes de tornar a liderar la quarta revolució industrial"

Fins a quatre institucions: la Conselleria d'Economia, el CEEI Alcoi, el campus d'Alcoi de la UPV i l'Ajuntament, han col·laborat per a l'organització d'aquest FOCUS sobre robòtica i visió artificial a la capital de l'Alcoià. Han assistit vora 200 empresaris, la qual cosa denota, segons els organitzadors, l'interés de l'empresariat d'aprofitar la tecnologia per a ser més competitius.

Malgrat el dia de pluja, vora 200 empresaris de diferents punts de tota la Comunitat Valenciana han vingut fins a Alcoi, al Campus de la UPV, per a participar en la jornada FOCUS PIME d'emprenedoria, i que en la capital de l'Alcoià s'ha centrat en la robòtica i la visió artificial.

És una de les moltes activitats que es fan dins del FOCUS a tota la comunitat, i que en aquest cas ha suposat la col·laboració de quatre institucions: Conselleria d'Economia mitjançant l'IVACE; el CEEI València – Alcoi; el Campus d'Alcoi de la Universitat Politècnica; i l'Ajuntament d'Alcoi.

Representants de les quatre institucions han visitat el FOCUS d'Alcoi, on l'objectiu final és portar les últimes innovacions en robòtica a les xicotetes empreses perquè sàpiguen les aplicacions que poden tindre. I l'alta xifra d'assistents és, per a la directora de l'Institut Valencià de la Competitivitat, Julia Company, una mostra de l'interés de l'empresariat valencià per "un repte que necessàriament han d'abordar". "Els empresaris tenen ganes de tornar a liderar la quarta revolució industrial" i això a la conselleria d'economia "no pot més que satisfer-nos", assegura Julia Company.

Jesús Casanova, director del CEEI Alcoi – València, considera que aquest és el camí que ha de prendre l'empresariat, "històricament vam arrancar amb l'electrificació, després vam passar a l'automatització, ara estem en la robotització i el següent pas és la digitalització i després ja la Indústria 4.0".

Una trobada que serveix a més de connexió entre el món empresarial i l'universitari. El director del Campus d'Alcoi de la UPV, Juan Ignacio Torregrosa, diu que "el coneixement no es pot generar del no-res, tan sols es pot generar en contacte amb les empreses", i per això la funció de la UPV és "ser bons captant el talent de fora per formar el talent que tenim dins".