El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Just s'estabilitza l'incendi d'Onil, es declara un altre a Bocairent

Dos incendis ràpidament sufocats pels bombers

Han passat pocs minuts des que s'ha anunciat que l'incendi d'Onil estava estabilitzat, i s'ha alertat d'un nou incendi a Bocairent.De fet, algunes de les avionetes han anat d'un foc a un altre. Afortunadament el ràpid desplegament dels Bombers ha fet que tanquem aquest 7 de juliol amb els dos incendis controlats. 

Dia dolent per a les nostres comarques. Aquest 7 de juliol patim dos incendis molt a prop, en Onil i Bocairent.

A última hora del matí s'ha iniciat un foc al  barranc de Les Planets d'Onil. Al lloc s'han desplaçat dos unitats dels bombers forestals i altres dos dels bombers de la Diputació d'Alacant. S'han mobilitzat també fins a 5 mitjans aeris i 1 helicòpter de coordinació. I s'han afegit a les tasques d'extinció dos vehicles d'ACIF amb 10 membres,. Un ràpid desplegament que ha fet que de seguida es diga que l'evolució és favorable, i poc després de les 16 hores, i quan no es compleixen ni dos hores de la detecció de l'incendi, el 112 de la GVA anuncia que retira 3 dels 5 mitjans aeris. A les 22 hores, el foc s'ha donat per controlat. Finalment l'incendi s'ha donat per extingit el dilluns 9 de juliol al voltant de les 8 del matí.  

Però tornem al dia 7, per què al voltant de les 16 hores, quan arribaven bones notícies d'Onil, ens sorpenia un segon incendi a l'altra punta de la comarca, ja en la província de València, a Bocairent. El foc afecta una zona de xops a prop del riu Vinalopó. Però de nou la intervenció ha sigut molt ràpida.Alguns dels mitjans aeris que eixien d'Onil han anat a Bocairent, i així han anat en total 3 avionetes, 2 unitats dels Bombers Forestals i altres 2 dels Bombers de la Diputació de València. Un desplegament efectiu. Al poc temps es retiraven dos dels aeris i a les les 19 hores el foc s'ha donat per controlat.