El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La 'barbaritat' de jugar el play off de Tercera divisió: Els clubs hauran d'assumir la responsabilitat del protocol sanitari

Rubiales (federació espanyola), Gomar (federació valenciana) i el minitre Illa
  • Com que El Collao és municipal, segons els protocols, l'Ajuntament haurà de pagar les despeses per a desinfectar el camp per als entrenaments del Deportivo. I assumir les responsabilitats sanitàries del que passe dins.
  • No hi ha manera d'assegurar la Salut dels esportistes. No són professionals i tenen altres faenes. No es poden tancar en un hotel de concentració.
  • D'on trau el club diners per a pagar juny i juliol, que no estaven previstos?

La pilota vola del Govern central a la Federació de futbol en ambdues direccions i pràcticament cada dia. Ningú no vol ser qui cancel·le el play off d'ascens a Segona B. L'últim invent per a tensar encara més la corda és un formulari que han de signar els clubs assumint la responsabilitat si hi ha problemes amb el protocol sanitari. El futbol no professional presencia atònit la situació.

Hi ha data per al play off d'ascens a Segona B que enfrontarà Alcoyano, Alzira, Atzeneta i Intercity de Sant Joan d'Alacant: Entre el 18 i el 25 de juliol. Però mentre l'Eurolliga de Bàsquet, tot el futbol femení o la Lliga LEB suspenen els campionats per no tindre clar el tema de la Covid, la Federació i el Govern central insisteixen a allargar l'angoixa passant-se la pilota cada dia. I és que cap de les dues entitats -sembla- vol assumir la decisió de no fer un play off i que els primers de grup ascendisquen directament tal com passa en la resta de competicions NO PROFESSIONALS.

Mentre Govern i Federació inventen coses per a condicionar i 'apretar-se' mútuament, els clubs implicats assisteixen atònits a l'espectacle i per si de cas, juguen a intentar adequar al seu gust el famós play off. Per això, ja fa setmanes, es va filtrar el nom del Camp del Clariano d'Ontinyent per a jugar la promoció. Un camp ideal per a Intercity i Atzeneta, i dolent per a Alzira i l'Alcoyano. Els dos primers juguen sempre en camps de gespa artificial i de reduïdes dimensions. El contrari de l'Alcoyano i l'Alzira,  que despleguen el seu mllor joc en gespa natural i camps grans. Per això els d'Alcoi volen el Rico Pérez o el de la Nucia.

 


D'altra banda, l'Intercity, avançant-se a la resta i contribuint amb predisposició i euros a la disputa del play off, ja ha pagat de la seua butxaca els test de la COVID. Per cert, que segons Alicante Plaza, hi ha un positiu i dos amb anticossos en l'equip de Sant Joan.

Eixa és la primera complicació.

Però hi ha molts elements i situacions que fan inviable aquesta 'barbaritat' de play off.

1.-Esportiu: Els equips no han començat ni a entrenar individualment. Alzira i Intercitu acaben d'entrar en fase 1. Si hi ha positius, tot es pot complicar més, perquè no hi ha possibilitat de tancar als jugadors en sa casa. Molts tenen altres treballs, no són els del Sevilla.

2.-Sanitari: El protocol és impossible d'acomplir. Si en Primera divisió està sent molt difícil, imaginen en Tercera divisió. No es tracta d'evitar les barbacoes del Sevilla, parlem d'assegurar que es puguen contagiar els futbolistes o tècnics. Com que no viuen del futbol, molts treballen en altres llocs i estan exposats als contagis. Ells o les seues famílies.

3.-Les instal·lacions. No són segures? És segur el camp del Collao, el de l'Atzeneta? Parlem dels entrenaments previs. Qui paga la desinfecció setmanal o diària dels camps? I si es juga en camp de gespa artificial, l'Alcoyano haurà de buscar unes instal.lacions en Muro, Ibi, Cocentaina... Qui paga eixa desinfecció?

4.-Els test. La Federació pagarà els test. Però quan? Cada setmana?

5.-Econòmic. Parlem de tercera divisió, i segurament Atzeneta (darrere té al gegant UBESOL) i l'Intercity (inversors alacantins), no tenen problemes per a pagar dos mesos de sou més (juny i juliol). Però l'Alzira i l'Alcoyano tenen seriosos problemes per a pagar cada mes. Allargar dos mesos de contractes resulta inviable. A més a més, no hi ha ingressos ni per taquilla regular ni per taquilla del play off, que seria a porta tancada.

6.-El formulari. L'últim invent ha estat el famós formulari obligatori que han d'omplir els clubs i que descarrega tota responsabilitat en el titular de la instal·lació en la qual l'equip en qüestió entrene. El Collao, per exemple, és de l'Ajuntament . Hi pagarem amb diners de tots?

A més, s'exigeix als clubs que remeten al Consell superior d'esports un formulari obligatori en el qual declaren sota la seua responsabilitat que compleixen totes les obligacions exigides per Sanitat i el CSD en un protocol pensat per al futbol professional. Però la tercera no és professional.

7.-Com es planifica la temporada 20/21? L'equip que ascendisca, si es juga la promoció, ho sabrà a finals de juliol. És bon moment per a planificar la següent temporada? Altes? Baixes? Sponsors?

L'angoixa sembla que s'allargarà uns dies, i semblava que la responsabilitat per evitar contagis seria la que desencadenaria la suspensió dels play off. Però amb aquest formulari obligatori, pretenen que clubs i ajuntaments assumisquen els diners i la responsabilitat.

Difícil, molt difícil.