El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Biblioteca Municipal Ricardo Senabre d'Alcoi té nova imatge corporativa

Nova imatge de la Biblioteca Municipal Ricardo Senabre./ Ajuntament d'Alcoi

La imatge està dissenyada pel tècnic Departament de Cultura, Gilberto Dobón, i segons ell, "Senabre era sobretot un savi. He utilitzat el nuc tibetà com a base, ja que és el símbol de la saviesa. Modificant-lo perquè es puga llegir una R i una S en color".

La nova imatge corporativa s’incorporarà tant a l’edifici com a totes les publicacions que es realitzen per tots els canals de la Biblioteca, i està dissenyada pel tècnic Departament de Cultura d'Alcoi, Gilberto Dobón.

La Biblioteca Municipal Ricardo Senabre presenta la seua nova imatge corporativa que s’incorporarà tant a l’edifici com a totes les publicacions que es realitzen per tots els canals de la Biblioteca municipal, que es troba en la casa de la Cultura. La imatge està dissenyada pel tècnic Departament de Cultura, Gilberto Dobón, i segons ell, "Senabre era sobretot un savi. He utilitzat el nuc tibetà com a base, ja que és el símbol de la Saviesa. Modificant-lo perquè es puga llegir una R i una S en color".

A més, conjuntament amb el Campus de la Universitat d’Alacant, es duran a terme una sèrie d’activitats per a donar a conéixer la figura de Ricardo Senabre.

Segons el regidor de Cultura, Raül Llopis, destaca que "en un temps en què es debat molt entre la gestió pública i privada, ací tenim un exemple més del que és la gestió pública, no tan sols per l’excel·lent servei que ofereix la Biblioteca Municipal Ricardo Senabre, sinó també pel treball d’un tècnic municipal com és Gilberto Dobón que ha dissenyat la imatge. Crec que l’ajuntament compta amb uns tècnics molt qualificats i que fan un grandíssim treball".

Ricardo Senabre


Per a estudiar la nova imatge de la biblioteca, és necessari conèixer a la figura de Ricardo Senabre, qui va ser mestre de diverses generacions de filòlegs, professors i crítics, fins i tot va rebre a títol pòstum la Medalla d'Or de la Ciutat d’Alcoi i el Llorer d'Or de la Universitat d’Alacant.

Ricardo Senabre va nàixer a Alcoi el 1937, encara que sent xiquet va haver de marxar de la ciutat perquè el seu pare, per motius polítics, va ser bandejat després de la Guerra Civil. Es va llicenciar en Filologia Romànica per la Universitat de Salamanca, on també es va doctorar i de la qual va anar professor emèrit fins a la seua mort. Catedràtic de la Universitat de Granada, va ser fundador del col·legi Universitari de Càceres que després es convertiria en la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat d'Extremadura.

Nomenat doctor Honoris causa per diverses universitats espanyoles, estudiós de noms claus de la literatura espanyola (Ortega, Unamuno, Valle Inclán, Fray Luis de León, Machado, Juan Ramón Jiménez) és també autor de més de 250 treballs de recerca que van ser publicats en revistes especialitzades de països com Espanya, Alemanya, Estats Units, Holanda o França. Una altra de les seues destacades facetes va ser la de crític literari, exercint tant en ABC com en el suplement 'El Cultural' d'El Mundo. Senabre també era membre permanent del jurat del Premi Príncep d'Astúries de Comunicació i Humanitats