El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La biennal d'Art Nostre compensarà econòmicament els artistes seleccionats

Cinquena Biennal d'Art Nostre. Foto de Diana Sanus.

Cadascun dels 20 artistes que participen en l'exposició itinerant rebrà 100 euros, per cedir l'obra durant els quasi dos anys de mostra col·lectiva. Però a més, l'obra amb la millor qualitat artística rebrà 1.000 euros. Aquesta nova biennal també impulsa el vessant pedagògic amb visites guiades, conferències i tallers en tots els pobles que ho sol·liciten.

L'Art Contemporani arriba als nostres pobles de la mà de la biennal Art Nostre, una convocatòria oberta a tots els artistes perquè presenten les seues obres. En l'anterior edició es presentaren vora 70 obres de diferents parts del món, i enguany confien a superar aquesta previsió, en part perquè per primera vegada ofereixen una compensació econòmica als artistes seleccionats, una novetat no molt habitual en aquest tipus de convocatòries.

Presentació de la nova biennal amb representants de la Mancomunitat de l'Alcoià Comtat i l'associació Art Nostre /AM

Així, se seleccionaran 20 obres per a l'exposició itinerant, i cadascun dels artistes rebrà 100 euros en compensació. El jurat també triarà l'obra amb la millor qualitat artística, que rebrà 1.000 euros. Les obres viatjaran durant quasi dos anys per un total de 16 municipis de les nostres comarques. Rafa Calbo, de l'associació Art Nostre, explica que "hi ha limitació d'espai i dimensió de les obres, però no hi ha limitació pel que fa a tècnica o tema". Això sí, recorda que les obres faran més de 30 viatges d'anada a tornada als municipis, i demana als artistes que tinguen açò en consideració.

Hi ha de termini fins al 8 de març per a presentar les obres, tota la informació i les bases es pot consultar ací.

 

Biennal Art Nostre. Foto de Diana Sanus


L'Art Contemporani a prop de tots

 

Lucía Romero, presidenta d'Art Nostre, diu que en l'edició que ja ha acabat "els pobles han rebut l'exposició amb una il·lusió increïble, era una festa, i es mostraven agraïts per vore l'art contemporani que es fa hui en dia". Una calorosa rebuda que ha fet a l'Associació donar un impuls al vessant pedagògic, i es proposa a tots els municipis diferents tallers, visites guiades i conferències. Ja hi ha pobles com Alfafara que s'han mostrat molt interessats.

Perquè l'objectiu principal de la biennal és apropar l'art contemporani a tots, sobretot a aquells que no tenen possibilitat de vore-ho. I a més, amb explicacions sobre cada obra o la intenció de cada artista, perquè l'art arribe millor. I la resposta és molt bona. En la presentació de la nova convocatòria, els organitzadors explicaven que molts majors dels pobles agraïen la possibilitat de vore art actual de primera mà i a prop d'ells.

La primera exposició serà en Muro a finals del mes d'abril, i després recorrerà un total de 16 municipis de l'Alcoià i el Comtat, 13 d'ells pertanyen a la Mancomunitat, que col·labora amb la biennal.

Biennal d'Art Nostre. Foto de Diana Sanus