El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La brama dels cérvols, un espectacle natural i salvatge a La Carrasqueta

Cérvol / Pixabay

A final de setembre i principi d'octubre és el millor moment per veure la brama

El Centre Excursionista i l'Ajuntament de Xixona organitzen dues excursions per veure el fenomen natural de la brama dels cérvols al Port de la Carrasqueta. La brama és el període de zel dels cérvols on els mascles lluiten per cridar a les femelles. Degut a la bona acollida d'aquesta activitat el Centre Excursionista de Xixona ha organitzat una segona eixida. Les dues seran el cap de setmana del 3 i 4 d'octubre.

Segons conten des del Centre Excursionista, aquest fenomen natural i salvatge es produeix a molts llocs d'Espanya on existeixen cérvols. La serra de la Carrasqueta és un d'eixos llocs i a final de setembre i principi d'octubre és el millor moment per veure-ho.

Per inscriure's a l'activitat cal posar-se en contacte al mail cexixona@cexixona.org. Es mantindrà una distància prudencial amb els animals per evitar interferir el menys possible i tenint en compte que si estem massa prop, els animals poden fugir o també atacar. Caldria portar binoculars. Des de l'organització recorden que cada persona deurà acudir amb el seu vehicle particular fins a La Carrasqueta.

El cap d'un cérvol com a trofeu

Segons conta Diario Información, els caçadors furtius aprofiten la brama per a abatre als animals. L'últim cas més sonat ha estat el de la decapitació d'un cérvol per part dels furtius.

Col·lectius ecologistes demanen més vigilància per tal que els furtius ho tinguen complicat i no desaparega aquest espectacle natural i tant característic de la muntanya alacantina.