El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La caiguda del genet i altres esglais de les festes

Les poques gotes i els tovallons blancs en terra afavoriren que el cavall esvarara i el genet caiguera

Afortunadament les festes de Moros i Cristians 2016 han passat sense incidents d'importància. Però sempre hi ha alguna cosa. Enguany han caigut tres genets. En un dels casos, el cavall ha esvarat per l'acumulació de tovallons i papers en terra, cosa que es podria haver previngut. Aramultimèdia fa un repàs a altres incidents cridaners de les festes, com l'inici d'un incendi o dos carrosses abandonades que s'ha hagut d'endur la grua.

Les festes de Moros i Cristians de 2016 han transcorregut en relativa normalitat, sense greus incidents. Però sempre hi ha algun esglai, i enguany és el cas del genet que va caure en l'Entrada perquè el cavall va esvarar. L'acumulació de papers en terra, ja no sols confeti, sinó fins i tot tovallons blancs, amb les poques gotes d'aigua que caigueren, van ser suficient per a posar en perill tant al cavall com al genet. Afortunadament, el genet va continuar pel seu propi peu, però caldria fer una reflexió i pensar si s'hauria de previndre possibles caigudes com aquesta.

No va ser l'únic genet que ha caigut aquestes festes. Molt comentat ha sigut també el de l'Estafeta, que es va recuperar amb molta rapidesa per a continuar amb l'acte. També un cavaller del capità cristià va ser atés pels efectius sanitaris en caure del camell en què anava,

Però llevat d'aquests esglais, les festes, pel que fa a incidents, han sigut relativament tranquil·les. Creu Roja ha fet un total de 107 assistències, de les quals 17 han necessitat atenció posterior en l'hospital o el centre de salut de la Fàbrica; i tan sols un ha sigut traslladat a l'Hospital General d'Alacant.

La policia local ha fet altres 27 assistències sanitàries, i ha alçat 25 actes per venda ambulant. Un d'aquests casos de venda ambulant no autoritzada ha acabat en baralla, amb dos policies atesos pels serveis mèdics i un detingut per atemptat contra els agents de seguretat.

Altre dels incidents ha sigut un vessament de gas-oil per part d'un autobús urbà per diverses zones de la ciutat. Els bombers han netejat les zones afectades sense més problema.

Com anècdota curiosa, tres carrosses quedaren abandonades en Cervantes després de l'Entrada. En dos dels casos la Policia Local ha donat avís a l'Associació de Sant Jordi, però finalment ha sigut la grua la que ha anat a retirar-les, després que ningú les reclamara.

I com no, no ens hem lliurat del foc. Hi ha hagut diversos inicis d'incendis, alguns d'ells provocats per petards, tot i que afortunadament cap d'ells ha tingut conseqüències majors gràcies a la ràpida intervenció de bombers i altres forces de seguretat. El dia de Sant Jordi, a la mateixa hora de la vesprada, s'iniciaren dos incendis als dos extrems del pont de Fernando Aura. A la vora del recinte firal, actuaren ràpidament els policies locals, sufocant les flames amb un extintor. A l'altre costat del pont, en el barranc junt del col·legi Miguel, les flames s'han estés amb molta més rapidesa, per ser una zona de matolls i herbes seques. Els bombers han accedit a la zona pel col·legi, trencant la tanca d'accés al centre, i han pogut controlar el foc.