El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La calor va en increment i es preveu nit equatorial a les comarques este dijous

Cal buscar ombres i tindre aigua a prop per a no patir un colp de calor.

Les altes temperatures es mantindran almenys 10 dies. 

Patim una de les onades de calor més llargues mai viscudes, i encara es preveu que s'allargue almenys una setmana. A l'Alcoià i Comtat es preveuen temperatures diürnes molt elevades este dimecres, però la pitjor nit serà la de dijous on gran part del Comtat no baixarà dels 25 graus.

La conselleria de Sanitat manté el nivell alt i extrem per altes temperatures en més de la meitat dels municipis valencians. Este dimarts 12 de juliol a les nostres comarques estem majoritàriament en risc alt, però les temperatures diürnes augmentaran demà dimecres fins a risc extrem, i es mantindran dijous. Així es pot vore en els mapes de predicció del Sistema de Vigilància de Temperatures Extremes a la Comunitat Valenciana:La pitjor part d'esta onada de calor és que no s'espera que refresque molt a la nit. De fet, per a dijous 14 de juliol es preveu una nit equatorial a pràcticament tots els municipis de l'Alcoià i Comtat. Açò vol dir que la temperatura nocturna no baixarà dels 25 graus.

Això pel que fa a la predicció més pròxima, a tres dies vista, i que és la més fiable. Però hem preguntat al nostre meteoròleg de capçalera, Jordi Payà, i ens explica que, tot i que a llarg termini és més difícil de preveure, sí que s'espera que les altes temperatures es mantinguen al llarg del cap de setmana i gran part de la pròxima setmana. Es vorà un descens, lleuger però descens, al voltant de divendres 22 de juliol.

Els ajuntaments dels diferents municipis de les comarques estan avisant per xarxes a la ciutadania, per tal que apliquen els consells de sanitat contra les altes temperatures. També des de Protecció Civil d'Alcoi ens recorden els consells bàsics davant una onada de calor com esta: