El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Cambra d'Alcoi li demana Ximo Puig més facilitats perquè les empreses ajornen el pagament dels impostos

Pablo de Gracia en la videoconferència amb Puig
  • Les 5 Cambres de la Comunitat han posat en mans del Ministeri d'Industria i del mateix Puig un document d'accions concretes i urgents que caldria -almenys- estudiar, pensant especialment en el moment en el qual torne la normalitat
  • També han exposat accions concretes per a les PIMES, el Comerç i el Turisme

Si s'ajorna més el pagament dels impostos, les empreses tindran més diners per a 'moure' l'Economia. És a dir, per a pagar a proveïdors, clients i nòmines als treballadors. És una de les comandes que el president de Cambra Alcoi, Pablo de Gracia, li ha demanat el president Puig.

Pablo de Gracia, president de Cambra Alcoi, ha mantingut una reunió de treball virtual amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, per posar-lo al dia de tots els tràmits i gestions que està fen l'entitat per a defensar els interessos de les empreses. En una macro-conferència, en la qual estaven també els presidents de les altres 4 cambres de la Comunitat,

De Gracia ha manifestat a Puig la necessitat de defensar davant el govern central la possibilitat que s'amplien les facilitats de pagament dels impostos de l'IVA, l'IRPF i el de Societats.

El president de la Cambra d'Alcoi pensa que el límit de quantitat d'ajornament hauria de ser, almenys, del doble de l'import que s'ha fixat en l'actualitat i que és de 30.000 euros. Amb aquesta mesura, les empreses disposarien de major liquiditat amb la qual poder complir amb pagaments a proveïdors, nòmines i, en definitiva, injectar liquiditat en el circuit econòmic.

Informació a les empreses

La Cambra d'Alcoi està en contínua comunicació amb les empreses a les quals subministra i desglossa la quantiosa informació sobre la crisi del COVID19 que arriba fins a la institució. També estan ajudant des de la setmana passada a la tramitació de les ajudes directes per a autònoms que gestiona LABORA i s'està actuant d'interlocutor entre els sectors productius i l'Ajuntament d'Alcoi per a col·laborar en el disseny d'ajudes econòmiques complementàries.
 

Pla d'acció concret

Les 5 Cambres de la Comunitat (València, Alacant, Castelló, Oriola i Alcoi) han posat en mans del Ministeri d'Industria i del mateix Puig un document d'accions concretes i urgents que caldria -almenys- estudiar, pensant especialment en el moment en el qual torne la normalitat i s'haja de reactivar l'Economia.

Eixe decàleg inclou les següents propostes:

1.- Reivindicar el paper de l'empresa com a element central i imprescindible per a la recuperació i reconstrucció de l'economia.
2.- Reivindicar el paper de les cambres com a instrument decisiu per a la recuperació i reconstrucció de l'economia.
3.- Defensa del nostre sistema institucional consagrat en la Constitució de 1978.
4.- Garantir la liquiditat: agilitar la tramitació de la concessió dels préstecs amb garantia ICO, així com la posada a la disposició de l'import total dels avals.
5.- Mesures fiscals: ajornament i condonació d'impostos.
6.- Flexibilització dels ERTES
7.- Adoptar totes les mesures necessàries per a assegurar la recuperació del normal desenvolupament de l'activitat empresarial.
8.- Intensificar la col·laboració públic-privada, així com les relacions entre les diferents administracions públiques, estatal, autonòmica, provincial i local.
9.- Especial suport al turisme i l'exportació.
10.- Canalitzar els fons públics (ja siguin comunitaris, nacionals o de qualsevol procedència) destinats al suport, recuperació i reconstrucció del sector econòmic / empresarial a través del sistema cameral.