El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Cambra d'Alcoi puja l'autoestima de l'empresariat premiant ERUM, Licores Sinc, Savoy i Laboratorio Español de Investigación Cosmetológica

  • Ximo Puig també ha mostrat el seu suport a les empreses d'Alcoi, de les que ha dit són un exemple i ha reafermat la proposta de De Gracia d fugir del pessimisme en moments tan difícils.
  • El president de Cambra Alcoi ha sol·licitat la creació a Alcoi d'un centre d'investigació en robòtica i tecnologies industrials

L'entitat cameral, que aquest dijous ha fet 135 anys, ha entregat els quatre premis que reconeixen els mèrits de la internacionalització, indústria, Serveis i la trajectòria empresarial. El president Puig ha lloat l'ímpetu de l'empresariat alcoiana mentre Pablo de Gràcia, president de la Cambra d'Alcoi, ha reivindicat sòl industrial mancomunat i l'aprovació urgent del PGOU.

Quatre empreses d'Alcoi han rebut el reconeixement de la Cambra de Comerç en un protocol·lari acte celebrat al Círcul Industrial i que ha estat presidit per Ximo Puig, a qui ha acompanyat el conseller Climent i l'alcalde d'Alcoi, a més de múltiples directors i directores generals, responsables de les patronals de la Comunitat, Alacant i la Comarca i també la corporació municipal.

ERUM ha obtingut el guardó més prestigiós, el de la trajectòria empresarial, mentre que el Laboratorio Español de Investigación Cosmetológica, que dirigeix Mauricio Sanchis, s'ha emporat el de la internacionalització. Hostal Savoy el de Comerç, Servei i Turisme i Licores Sinc el de la Indústria.

Amenitzada pels mestres musicals de Crescendo, la gal.la ha avançat amb vídeo-reportatges dels premiats i un guió conduït per la periodista Ajo Valls.

Pel que fa als discursos, en nom dels premiats, Blanca Erum, CEO d'Àfrica i Europa de Grup Erum, ha agraït a la Cambra de Comerç el seu fidel compromís amb el teixit empresarial i aquest reconeixement tan important per a una companyia, que creix i es diversifica en el sector del plàstic a través de quatre generacions d'empresaris. Tot això, gràcies al treball de les persones que formen el grup i al suport de la societat alcoiana en el seu conjunt. També va tindre paraules dirigides a totes les empreses premiades per “la seua trajectòria, la seua aposta per la innovació i esforç per mantindre viva la indústria de la zona”.

De Gracia, reivindicatiu

Pablo de Gracia, president de la Cambra de Comerç d'Alcoi, ha demandat al mateix empresariat de la ciutat i de les comarques, major autoestima, així com fugir del pessimisme regnant en els últims temps.

De Gràcia ha reivindicat, entre altres coses, col·laboració mútua per a materialitzar una nova revolució industrial de la mà de la digitalització, la tecnologia i la innovació. I per a això, ha significat, “necessitem més agilitat per part de les Administracions per exemple per a aprovar el Pla General d'Ordenació urbana, que ens permetria mancomunar sòl industrial i accedir a més terrenys”.

El president de Cambra Alcoi ha sol·licitat la creació a Alcoi d'un centre d'investigació en robòtica i tecnologies industrials per a la fabricació. Un projecte que comptaria amb el suport del campus d’Alcoi de la UPV i de les famílies formatives orientades a la robòtica perquè les empreses puguen millorar l'eficiència de les seues línies de producció.

De Gràcia proposa optimitzar els recursos naturals, culturals i festius de la ciutat per a explotar les possibilitats turístiques i proposa la constitució de Centre d'Innovació del Comerç, on es tracten aspectes tan importants com la innovació i la formació, “que tinguera continuïtat en el temps i en el qual es traslladaren aquells coneixements i projectes innovadors de manera eficient a les empreses del sector”, ha assegurat Pau de Gràcia.

El president de Cambra Alcoi ha acabat el seu parlament demostrant la important i copiosa labor que l'entitat realitza com a defensora de les empreses d'Alcoi, com a formadora de persones treballadores i directius i també com a desenvolupadora de programes que fomenten l'ocupació entre els joves.

Pel que fa a l'alcalde, Toni Francés, ha dit que agafa com a bones les comandes de la Cambra i que treballarà amb la mateixa harmonia amb la qual ho fan ara mateix. S'ha felicitat perquè les dades d'ocupació en la comarca han estat molt bones i ha felicitat l'empresariat per haver estat tant resilent durant la Pandèmia.

Ximo Puig també ha mostrat el seu suport a les empreses d'Alcoi, de les que ha dit són un exemple i ha reafirmat la proposta de De Gracia d fugir del pessimisme.

Uns premis que han comptat amb la participació de múltiples entitats alcoianes com a l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Alcoi. El seu alumne, Alexis Sánchez Ridaura, ha dissenyat els trofeus. El Departament de Moble de l'IES Cotes Baixes d'Alcoi ha construït un faristol personalitzat per a Cambra Alcoi que s'ha estrenat aquest dijous, data exacta en la qual l'entitat compleix 135 anys d'història i que han celebrat bufant els ciris virtuals d'un pastís.