El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Cambra de Comerç d'Alcoi, integrada en el Consell Social i Econòmic de la província d'Alacant

De Gracia, darrere de Mazón
  • Pablo de Gracia: "Podrem així defensar els nostres interessos i formar part de la presa de decisions molt rellevants i que afecten les nostres empreses i a les persones que viuen en aquestes comarques".

L'organisme cameral que presideix Pablo de Gracia és una de les entitats que formen part d'aquest consell consultiu i participatiu que pretén impulsar iniciatives públiques i privades que afavorisquen el desenvolupament socioeconòmic i cultural del territori.

La Diputació d'Alacant és la primera institució provincial en la Comunitat Valenciana i una de les primeres d'Espanya a comptar amb aquesta mena d'òrgans consultius i participatius en el qual s'integren sindicats, organitzacions empresarials, Cambres de Comerç, col·legis professionals, universitats, associacions educatives i civils i grups polítics.

En total, 40 membres entre els quals trobem la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis d'Alcoi, representada pel seu president Pablo de Gràcia.

El president de l'organisme cameral, Pablo de Gràcia, ha destacat la importància que per a les comarques de l'interior d'Alacant té la presència activa de la Cambra. "Podrem així defensar els nostres interessos i formar part de la presa de decisions molt rellevants i que afecten les nostres empreses i a les persones que viuen en aquestes comarques. Infraestructures, debats sobre el desenvolupament territorial i, en definitiva, ser partícip del nostre futur".

L'objectiu d'aquest consell és impulsar iniciatives públiques i privades que afavorisquen el desenvolupament socioeconòmic i cultural del territori. Entre les seues principals funcions, les de canalitzar el diàleg entre els agents econòmics i socials, emetre informes sobre projectes, elaborar estudis relacionats amb assumptes d'interés que afecten el desenvolupament territorial o fomentar la participació ciutadana a través de l'organització de jornades, seminaris, fòrums i debats.

El Consell comptarà amb sis representants sindicals – tres per UGT i tres per CCOO- i altres tres de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV) i dues de la Cambra de Comerç d'Alacant i un membre de la Cambra de Comerç d'Orihuela, Cambra de Comerç d'Alcoi, Col·legi de Metges, Col·legi d'Infermeria, Universitat d'Alacant, Universitat Miguel Hernández d'Elx, Federació d'Associacions de Pares d'Alumnes (FAPA), la Confederació Catòlica Nacional de Pares de Família i Pares d'Alumnes (CONCAPA), l'Autoritat Portuària, el Consell Regulador de les Denominacions d'Origen, ASAJA, la Federació de Confraries de Pesca, la Unió de Consumidors d'Alacant i el Cos Consular de la Província.