El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Campana de Barxell ja repica. Així sonen 500 anys d'història

El director del Museu Arqueològic Municipal, Josep Maria Segura, ens explica en aquest vídeo les particularitats de la campana, a més de fer-la sonar, una volta que es troba restaurada.

Alcoi acaba d'incorporar un nou testimoni (sonor) al seu patrimoni. Es tracta de la Campana de l'Ermita de Barxell, declarada l'any passat com Bé d'Interés Cultural. Després d'un exhaustiu procés de restauració, aquesta peça gòtica del segle XVI ja es troba al Museu Arqueològic Camil Visedo Moltó, on tot qui s'aprope la pot fer repicar. ARAMULTIMÈDIA ja ho ha fet, i en el vídeo es pot sentir com sonen 500 anys d'història.

La campana de l’ermita del Mas de Barxell fou robada en 2005 de l’ermita del paratge. La peça va ser recuperada, ara fa un any, pel Grup de Patrimoni Històric de la Unitat de la Policia Nacional adscrit a la Comunitat Valenciana, i enviada a ser restaurada per especialistes.

Com a part de la restauració, l'objecte ha sigut soldat i se li ha afegit un jou de fusta i un suport per a poder mostrar al públic el seu soroll únic. També s'ha netejat per dins i per fora per tal de recuperar la seua sonoritat original.