El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La campanya de Nadal no impedeix l'increment de l'atur a les nostres comarques

Les contractacions en el sector serveis s'han fet notar en desembre.

La xifra de dones aturades ha baixat en 25 persones, mentre que entre els hòmens l'atur ha pujat en 59. 

Les xifres de l'atur han enregistrat durant el mes de desembre un increment de 34 persones a les comarques de l'Alcoià i el Comtat, deixant el nombre d'aturats en 10.889. Aquesta dada s'assoleix tot i la campanya de Nadal, on tradicionalment es fomenta la contractació davant les compres nadalenques.

Per sexes cal dir que l'atur ha incidit especialment entre la població masculina, amb 59 aturats més; mentre que entre les dones la xifra d'atur ha baixat en 25 persones. No obstant això la desigualtat entre ambdós sexes continua sent clara, amb 6.789 dones aturades pels 4.100 hòmens.

D'acord amb la distribució per població, Alcoi és el municipi on més ha baixat l'atur, concretament 83 desocupats menys, deixant la xifra en 5.020 aturats. Crida l'atenció que 80 d'aquestes contractacions hagen recaigut entre el sector femení, una tendència compartida amb Cocentaina -segon municipi de les comarques on més ha baixat l'atur-, on les 22 contractacions s'han realitzat entre la població femenina.

Aquesta diferència en la contractació entre sexes ve acompanyada per un descens de l'atur en el sector serveis, on la xifra ha baixat en 84 persones. Al sector industrial per contra -on el nombre d'hòmens contractats supera tradicionalment el de dones- les afiliacions a la seguretat social han baixat en 141 persones. Aquest increment en el sector industrial ve acompanyat d'una pujada d'atur en dos municipis notòriament industrials, com són Ibi i Onil, on la xifra d'aturats ha pujat en 94 i 51 persones respectivament.

Des d'UGT-PV asseguren que les dades registrades "no són positives, a pesar que el mes de desembre és un dels millors mesos de l'any per a l'ocupació deguda a factors estacionals, essencialment les contractacions relacionades en la campanya nadalenca". Respecte al repunt en la contractació de dones, el secretari general de la formació per a la zona de la Muntanya-Vinalopó-Vega Baja, Ismael Senent, apunta al caràcter estacional del mateix a causa de la campanya de nadal; un efecte que, assegura, serà revertit en les xifres del mes de gener, juntament amb el descens de les contractacions que ha experimentat la indústria en desembre.