El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La campanya d'educació viària arribarà a 4.000 alumnes

Imatge de l'educa mòbil

La xifra d'alumnes d'enguany suposa un increment respecte a la campanya anterior, on participaren 3.482 estudiants.

La Policia Local d'Alcoi, degana a tota Espanya en matèria d'educació viària, ja ha començat les activitats d'educació viària en els centres escolars de la nostra ciutat.

Enguany participen tots els centres, públics i concertats, des d'infantil fins a 4t d'ESO. Els alumnes d'aquest curs podran prendre part, com a novetat enguany, en un simulador d'accidents. La novetat per als xiquets d'infantil serà la introducció de 'l'educa mòbil', una caixa amb forma de cotxe de policia que dins tindrà elements perquè els petits practiquen i aprenguen divertint-se.

El regidor de Seguretat, Raül Llopis, afirma que «és un privilegi per a la ciutat d'Alcoi comptar amb un dels cossos policials amb major experiència en seguretat viària de tot l'estat. Un cos que no es conforma a viure de la història i que cada any incorpora novetats». De fet, recorda el regidor, «gràcies al seu mig segle de dedicació en la matèria la Policia Local d'Alcoi ha rebut recentment un reconeixement per part de la Fundació per a la Seguretat Viària» (FESVIAL).

Campanya anterior

L'any passat foren 3.482 estudiants de 18 centres educatius de la nostra ciutat els que participaren en la campanya: 875 d'infantil, 1.870 de primària, 716 de secundària i 61 d'educació especial, als que s'haurien de sumar 220 adults. Aquest abast es va assolir gràcies a les 150 intervencions que va fer la Policia Local als centres, on es van impartir 478 hores lectives: 348 teòriques i 130 pràctiques.