El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La candidatura de Rosa García evidencia la divisió en Ciutadans Alcoi

Junta Directiva de Ciutadans. Imatge d'arxiu.

El coordinador Marcos Martínez assegura que Rosa García no és la candidatura que havia triat l'agrupació municipal, i ha viatjat aquest dilluns a Madrid per a demanar explicacions a la Comissió de Garanties del partit. Per la seua banda, Rosa García considera que és moment de renovar el partit a Alcoi i assegura que amb la seua candidatura la gent està il·lusionada i s'incrementen les afiliacions.

Les últimes setmanes els rumors apuntaven a falta de consens dins Ciutadans Alcoi, però l'anunci de la candidatura de Rosa García com alcaldable ha posat en clara evidència les distensions.

El coordinador de Ciutadans Alcoi, Marcos Martínez, ha mostrat el seu malestar perquè assegura que la candidata anunciada, Rosa García, no és el que l'agrupació havia proposat. Martínez ha explicat ARAMULTIMÈDIA que la Junta Directiva va triar el regidor José Miguel Antolí com a candidat, "amb 5 vots a favor, 2 abstencions i 2 persones que no van voler votar". Martínez també assegura que el 75 per cent dels afiliats han aprovat una moció de censura contra Rosa García, "la majoria aplastant de l'agrupació no està en ella. És un problema seriós que tenim i no entenem què ha passat ací". Per això, aquest mateix dilluns 8 d'abril Martínez s'ha traslladat a Madrid per lliurar tota la documentació necessària a la comissió de garanties, i dijous hi ha prevista una reunió d'afiliats a Alcoi per a decidir les mesures a prendre.

Mentrestant, Rosa García considera que la seua candidatura respon a una "necessària renovació del partit, amb altres il·lusions. És el que demana la societat alcoiana i el partit". Explica que en municipis amb menys de 300 afiliats (en Alcoi hi ha vora 80 afiliats segons diferents fonts), és el Comité Electoral qui té la competència per a triar el número 1, i diu que així ha sigut perquè no hi havia consens. Així, Rosa García considera que la candidatura d'Antolí no es va produir en el òrgan competent, i explica a més que "la Junta Directiva són 8 membres més l'enllaç municipal que és Antolí. Dels 8, 4 no votem a Antolí i els altres 4 que sí".

 

 

La divisió ara és latent. Rosa García assegura que "era molt difícil atraure gent al partit amb el que hi ha ací. I gent que ja havia portat s'ha donat de baixa", però assegura que en tan sols dos dies s'han produït més de 40 noves afiliacions. Per contra, Marcos Martínez diu que en aquests quatre anys de Rosa García com a diputada en les Corts i membre de la Junta Directiva ha fet poc per l'agrupació alcoiana, "ha portat dos o tres afiliats en quatre anys i ara diu que més de 40.... O ens ha boicotejat abans, o ens boicoteja ara". Martínez diu també que té peticions de baixa, però que ha demanat "calma" fis que reben una resposta de Madrid.