El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La cantina de l’IES Pare Arques a punt de tancar

IES Pare Arques de Cocentaina.

A més de Cocentaina, Ilitia Mediterránea també gestiona les cantines d’instituts d’Alacant, Elx, Callosa de Segura, Bigastro, Altea i el Pinós.

La Conselleria d’Educació ha iniciat els tràmits per a rescindir el contracte de l’empresa adjudicatària a causa d’impagament als treballadors.

Segurament, moltes de les persones que llegisquen aquesta notícia han estudiat o treballen a l’IES Pare Arques de Cocentaina i, en algun moment, han entrat a la cantina de l’institut a fer-se un d’aquells pan pizzes tan bons i calentets o a comprar-se una bossa de papes per al pati. Doncs bé, ara mateix tot això està a punt de desaparéixer.

 

Ilitia Mediterránea, l’empresa que s’encarrega de la seua gestió, va aconseguir l’adjudicació d’aquesta (i d’altres 10 cantines de la província d’Alacant) en febrer. No obstant això, a partir d’abril va deixar de pagar els sous a 20 dels seus treballadors (molts d’ells ja han iniciat demandes) i a molts proveïdors, els quals no solament han deixat d’abastir-los de gènere, sinó que, a més a més, s’han emportat forns i congeladors de la seua propietat. Per a acabar-ho d’adobar, segons informa el diari INFORMACIÓN, Ilitia Mediterránea tampoc s’està fent càrrec de la reparació de les maquinàries dels locals.

 

La Conselleria d’Educació (a hores d’ara, encara ostentada per Raquel Tamarit, de Compromís) ha sol·licitat un informe urgent al Consell Jurídic Consultiu de la Comunitat Valenciana, el pas previ a la rescissió del contracte. D’aquesta manera l’adjudicació es podrà traure a licitació de nou i s’evitarà que, després de l’estiu, més de 10.000 persones es queden sense servei als centres educatius, incloent-hi Cocentaina.