El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Capella d'Alcoi torna a acollir una exposició amb les obres d'Alejandro Mañas

Alejandro Mañas / Capella

Una exposició molt relacionada amb el 8M que es podrà visitar fins el 30 d'abril si la situació sanitària ho permet

La Sala La Capella de l'Antic Asil d'Alcoi obri les portes a partir del 4 de març per acollir l'exposició 'Poderoses' d'Alejandro Mañas i comissariada per Irene Ballester. Una exposició molt relacionada amb el 8M.

'Poderoses' és un homenatge a les dones sàvies, a unes dones que, tot i les dificultats patriarcals d’un context més que hostil, propi dels temps que els va tocar viure, van saber des de la seua intel·ligència i coneixement fer front als designis imposats sobre els seus cossos i les seues veus. Unes dones, que acompanyades per la religió, trobaren el camí de la llibertat mitjançant la lectura i l’escriptura, virtuts que sols podrien cultivar en l’interior dels convents, allunyades de les obligacions patriarcals del matrimoni i la maternitat, la qual en la majoria de les ocasions les podria portar a la mort.

L'exposició es podrà visitar, si la situació sanitària ho permet, fins al 30 d'abril a aquest espai d'El Camí. L'horari és de dijous a divendres de 10-13h i de 17:30 a 20h. Els dissabtes només en sessió de matí d'11 a 13 h.

Segons la comisària, Alejandro Mañas conjuga el passat i el present de les dones posant èmfasi en la necessària reconstrucció de la genealogia feminista, esborrada en temps passats, amb la intenció que aquesta aflore i s’entrellace amb les dones valentes i fortes que rodegen l'artista (sa mare, les dones de la seua família, les seues amigues, les seues companyes de treball). Una exposició a més, on la mística és palpable sota atmosferes transformadores plenes de sentiments, calma i renovació.