El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Carrasca considera ‘una burla’ el procés de participació fet de cara a la instal·lació del parc fotovoltaic a Polop Alt

L'enquesta promoguda per Iberdrola vol conéixer quin és el valor paisatgístic que la ciutadania atorga a la zona de la partida de Polop Alt on l'empresa pretén instal·lar un gran parc d'energia solar fotovoltaica.

L'enquesta va ser publicada el passat 2 d'agost amb tant sols 10 dies hàbils per poder-la omplir. El grup ecologista considera que a més, està molt poc accessible i que el seu contingut arriba a ser tendenciós o amb imatges poc representatives del que es demana votar.

La Regidoria de Democràcia Participativa i Transparència de l'Ajuntament d'Alcoi va ser publicat el 2 d'agost al tauler d'anuncis i edictes municipal una enquesta promoguda per Iberdrola per a conéixer quin és el valor paisatgístic que la ciutadania atorga a la zona de la partida de Polop Alt on l'empresa pretén instal·lar un gran parc d'energia solar fotovoltaica.

La Colla Ecologista La Carrasca-Ecologistes en Acció d'Alcoi considera ‘una burla’, no sols la data en la que ha sigut publicada, sinó també el poc termini per fer-la (10 dies hàbils) i la poca visibilitat i difícil accés a aquesta: “Açò demostra el nul interés del Govern municipal per la participació ciutadana. L'anunci només es pot trobar en el tauler d'anuncis municipal, gens fàcil de localitzar en la pàgina web de l'Ajuntament, i ni tan sols se li ha donat difusió a través de les xarxes socials municipals, ni s'ha comunicat a les persones i entitats que participen en les reunions de l'Agenda Urbana 2030”.

El grup també considera una burla la introducció a l’enquesta:

"La participación ciudadana o participación social constituye uno de los ejes fundamentales para la consecución de la intervención activa de los ciudadanos en los procedimientos de planificación paisajística dirigidos a la mejora de la calidad de vida de los ciudadanos y el desarrollo sostenible.

La participación pública debe formar parte sustancial de cualquier proceso de planificación con calado territorial. Captar la percepción de la población debe convertirse, junto con la caracterización de los valores naturales y humanos que configuran la faz del territorio, en una parte relevante de cualquier estudio de base paisajística."

La Carrasca destaca també el contingut tendenciós o poc representatiu del que es demana a l’enquesta: “L'enquesta consta d'una sèrie d'imatges que les persones participants en l'enquesta han de valorar en una escala que va des de la valoració "molt baixa" a la "molt alta", sense la possibilitat de respondre en blanc en el cas de no conéixer el paisatge que es mostra”.

L’organització assegura que  la utilitat de l’enquesta és nul·la: “Tot indica que l'empresa promotora del projecte, Iberdrola, simplement ha volgut complir formalment un requisit legal, sense que mostre cap interés per a dur a terme una correcta avaluació del paisatge que podria ser afectat”.