El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Carrasca-Ecologistes en Acció presenta al·legacions al projecte d'itinerari pel riu Riquer

Vista des del pont de Cervantes, punt d'inici del futur itinerari

En les al·legacions, el grup ecologista demana que es millore el projecte, de manera que l'itinerari no tinga solament una finalitat lúdica i esportiva, sinó també d'educació ambiental i de regeneració dels ambients degradats.

Consideren que no té en compte els valors ambientals presents en l'itinerari, que forma part del Paisatge Protegit del Serpis.

La Colla Ecologista La Carrasca-Ecologistes en Acció ha presentat a l'Ajuntament d'Alcoi unes al·legacions al projecte de condicionament i millora de l'accessibilitat per a vianants i ciclistes del sender que discorre pel marge del riu Riquer, entre el pont de Cervantes i la font del Quinzet.

En les al·legacions el grup ecologista demana que es millore el projecte, de manera que l'itinerari no tinga solament una finalitat lúdica i esportiva, sinó també d'educació ambiental i de regeneració dels ambients degradats.

Els ecologistes lamenten a través d'un comunciat de premsa que el projecte s'haja plantejat "com si es tractara d'una obra en un espai purament urbà, quan el fet és que l'itinerari discorre en la seua totalitat per terrenys que formen part del Paisatge Protegit del Serpis, un espai protegit pel Govern valencià des de fa ja més de 10 anys pel seu valor paisatgístic, ecològic i cultural".

D'altra banda, asseguren que "la memòria del projecte no té en compte per a res els valors ambientals de la zona afectada i ignora la presència d'hàbitats protegits per la legislació de la Unió Europea i de l'Estat espanyol, que caldria respectar i potenciar".