El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Carrasca també formen part de la campanya 'Ecològica Aclaparadora'

La campanya també està en valencià

El missatge és clar: el creixement il·limitat en un planeta finit no té cap sentit. Aquesta és 'l'Ecològica Aclaparadora', la campanya d'Ecologistes en acció, del qual forma part la Colla Ecologista La Carrasca a les nostres comarques. És la primera gran campanya de captació de persones sòcies i voluntàries de l'organització en els seus 22 anys de trajectòria.

Ecologistes en Acció és una confederació de grups ecologistes, del qual forma part la Colla Ecologista La Carrasca d'Alcoi. Amb una estructura assembleària, forma part de l'ecologisme social, que entén que els problemes ambientals tenen el seu origen en un model de producció i consum cada volta més globalitzat i insostenible, del qual es deriven altres problemes socials.

Ecològica Aclaparadora sorgeix de l'arrel del problema de la crisi ecològica actual: el model econòmic dominant basat en l'abús dels recursos naturals, el benefici immediat i la desigualtat. La campanya exposa que el creixement il·limitat en un planeta finit no té cap sentit, i sosté que el fet que una espècie entre milions es considere independent, superior i posseïdora de la resta de les formes de vida que l'envolten, és irracional i injust. Ecològica Aclaparadora és un concepte que crida ecologia i proclama el bé comú. Una base ferma sobre la qual construir una campanya que crida a unir-se per a canviar la normalitat. Amb aquesta premissa, Ecologistes en Acció utilitza la idea de la lògica aclaparadora per a demostrar que l'ecologisme no és una utopia absurda ni de la lluita d'unes poques persones, sinó un raonament universal que qualsevol pot entendre i compartir.

Captació

Aquesta és la primera gran campanya de captació de persones sòcies, voluntàries i activistes en els 22 anys de marxa d'Ecologistes en Acció.

Amb una forta vertebració territorial, la campanya pretén ser un instrument per a reforçar les 17 federacions i els centenars de grups locals d'aquesta organització confederal.

Per a la campanya s'han creat una sèrie de peces gràfiques parlant sobre diversos temes dins de l'ecologisme social. També s'han llançat un manifest i un vídeo també en valencià.