El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Càtedra AITEX-UPV obri el termini per a presentar treballs i convoca el VIII Concurs de Disseny de Tèxtil Llar

L'objectiu del concurs és premiar als millors teixits, dissenyats i desenvolupats per a la seua aplicació en el sector tèxtil llar i que l'alumnat conega les diferents eixides professionals que el sector tèxtil els ofereix.

Els treballs es poden presentar fins el 12 de maig i les bases es poden consultar a través de la web de la càtedra.

Es tracta de la 8 edició del Concurs Tèxtil Llar, que es convoca des de la Universitat Politècnica de València (UPV) i AITEX. Com en anys anteriors, es convoquen dues modalitats en Jacquard i Estampació. L'objectiu del concurs és premiar als millors teixits, dissenyats i desenvolupats per a la seua aplicació en el sector tèxtil llar i que l'alumnat conega les diferents eixides professionals que el sector tèxtil els ofereix.

Els detalls de les bases d'aquest concurs es poden consultar en la web i els treballs es poden presentar fins al 12 de maig.

Concurs de Disseny Jacquard

Ha d'aparéixer a més del disseny estètic i formal, la mostra teixida o el prototip del teixit constituent del producte, simulació del teixit en forma de producte tèxtil en el seu ambient de destí i una memòria tècnica justificativa de les seues característiques i estructura.

Cada disseny haurà d'anar acompanyat de dos dissenys coordinats aplicats al producte final. Es concediran 3 premis de 1.500, 1.000 i 500 euros.

En aquesta modalitat del concurs poden participar:

• Estudiants universitaris (grau i màster)

• Estudiants d'Escoles Superiors de Disseny i/o Artístiques

• Estudiants que hagen realitzat un curs de disseny de teixits en AITEX per compte propi des del 2020 fins hui que acrediten en l'actualitat no estar treballant en empreses del sector tèxtil

Concurs d’Estampació

El treball presentat ha d'incloure, a més del disseny estètic del teixit, mostra de teixit o prototip del teixit constituent del producte, simulació del teixit en forma de producte tèxtil en el seu ambient de destí i una memòria tècnica explicativa de les seues característiques i funcionalitats.

Cada disseny haurà d'anar acompanyat de dos dissenys coordinats aplicats al producte final. Es concediran 3 premis de 1.000, 500 i 250 euros.

En aquesta modalitat del concurs poden participar:

• Estudiants Universitaris (grau i màster)

• Estudiants de Formació Professional

• Estudiants d'Escoles Superiors de Disseny i/o Artístiques

• Estudiants de Batxillerat Artístic