El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Càtedra Antoni Miró de la UA i l'Ajuntament d'Alcoi presenten tres exposicions d'art contemporani

'Extracció' de Jordi Vila
Podran ser visitades al llarg del mes de maig

La mostra col·lectiva 'Papers i collages per a Joan Valls' a la Llotja de Sant Jordi, 'Extracció' de Jordi Vila, en el Centre Ovidi Montllor, i 'A l’ombra del Montgó' d'Hans Dieter Zingraff, en el Centre Cultural, són les tres noves propostes expositives a Alcoi amb la participació de la Càtedra Antoni Miró de la UA. 

Durant el mes de maig es podrà gaudir de tres propostes expositives a Alcoi amb la participació de la Càtedra Antoni Miró de la UA. La mostra col·lectiva 'Papers i collages per a Joan Valls' a la Llotja de Sant Jordi, 'Extracció' de Jordi Vila, en el Centre Ovidi Montllor i 'A l’ombra del Montgó' d'Hans Dieter Zingraff, en el Centre Cultural. 

'Papers i collages per a Joan Valls', a la Llotja de Sant Jordi, és una exposició col·lectiva que vol servir per a aproximar la frescor de les obres amb aquesta tècnica. Els artistes seleccionats van des d'Antonio Lorenzo (Madrid, 1922-2009) fins a Albano Hernández (Àvila, 1988), amb tendències plàstiques diferents i també diferenciades per la tècnica. Abasten des del grafit fins a l'acrílic, passant pel gouache o les ceres, però sempre utilitzant el paper com a suport o amb la tècnica del collage.

Quant a 'Extracció' de Jordi Vila, pintor inspirat per les avantguardes, segueix evolucionant i tracta d'evitar el superflu. Manté en suspens i l'espectador descobreix que per a córrer no cal multiplicar les cames, sinó descobrir la roda. Aquesta exposició es pot visitar al Centre Ovidi Montllor.  

Per la seua banda, 'A l’ombra del Montgó' d'Hans Dieter Zingraff (Centre Cultural), mostra una íntima connexió amb les tendències geomètriques del constructivisme del segle passat.  Els seus inicis foren amb trets figuratius i manipulant corbes i cercles. Més tard arribà a treballar únicament l'abstracció.

Escrit per Raül Pina.