El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Cavalcada d'Alcoi, més prop de ser Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat de la UNESCO

Cavalcada 2018 a Alcoi / R. Lledó
Ho presenta el PP, amb majoria absoluta, al Senat

La cambra alta vol realçar la Cavalcada més antiga d'Espanya, que no és altra que la d'Alcoi. La Comissió de Cultura del Senat debatrà aquest 19 de febrer una moció sobre la defensa, en instancies internacionals, de la inscripció de la candidatura de la Cavalcada dels Reis Mags d'Alcoi en la llista Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat de la UNESCO. Dins la notícia es pot veure la moció presentada pel PP al Senat

La Comissió de Cultura del Senat debatrà aquest 19 de febrer  a les 16 h. una moció sobre la defensa, en instàncies internacionals, de la inscripció de la candidatura de la Cavalcada dels Reis Mags d'Alcoi en la llista Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat de la UNESCO. La presenta el Partit Popular, formació amb majoria absoluta al Senat. Ara queda saber si la resta de partits l'aproven per unanimitat o no. En el document adjunt sota la fotografia es pot llegir la moció completa.

La cambra alta vol realçar la Cavalcada més antiga d'Espanya, que no és altra que la d'Alcoi. En el text de la moció que es llegirà a Madrid es pot llegir que "la candidatura que ha preparat l'Ajuntament d'Alcoi davant la UNESCO engloba també al 'Betlem de Tirisiti', una de les poques representacions en el món de titelles de varetes, i al Ban Reial, en el qual els xiquets depositen les seues cartes en les burretes".

La Comissió de Cultura del Senat també escoltarà que "participen vora 2.000 persones" i que "està documentada per primera vegada en 1866, com ho recollia el periòdic El Heraldo de Alcoy i és a partir de 1885 quan adquireix les característiques que actualment la definixen: un reencontre de Melchor, Gaspar i Baltasar amb els xiquets sota un mantell de particular de màgia i il·lusió al llarg de tot el seu recorregut".