El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Cavalcada s'acurta i el bàndol s'avança

La Cavalcada començarà en l'Ecoparc i acabarà en País Valencià. Pel que fa al bàndol i les burretes s'avancen mitja hora i començarà a les 18,30 del Forn del Vidre.

L'Ajuntament i les associacions encarregades d'organitzar la logística de l'arribada dels Reis han anunciat canvis tant en la Cavalcada del 5 de gener com en el bàndol del dia 4. En concret, la cavalcada començarà un poc abans, en lloc de les estàtues, a la zona de l'ecoparc. Tota la preparació i eixida serà des de l'IES Pare Vitòria. I en lloc d'acabar en Alçamora, el final serà en el País Valencià.

La regidora Carol Ortiz i representants de les associacions participants en la Cavalcada

La regidora de festes Carol Ortiz explica que és un tema que ja es debatia des de fa temps, i que s'ha escoltat als participants, les associacions que representen a les més de 1.100 persones que ixen en la Cavalcada. Els canvis atenen a moltes qüestions, per una banda "perquè valorem el centre històric, l'enllumenat també acaba ací", també "perquè hi ha un tros on es perd la màgia: pel pont de Cervantes fa fred, passen de pressa, els animals estan cansats i la música para", i per últim perquè així els participants poden acabar "a una hora normal i arribar a casa a gaudir en família".

Així les coses, la previsió és que la cavalcada comence a les 18 hores amb eixida des del Pare Vitòria, l'adoració serà al voltant de les 20,30 hores, i confien que acabe abans de les 22 hores a l'avinguda del País Valencià.

Per altra banda, també s'ha decidit avançar mitja hora el bàndol i les burretes. A les 18 hores eixirà el Tio Piam del teatre Principal i pujarà Sant Nicolau fins al carrer Forn del Vidre perquè a les 18,30 comence la baixada.

Els canvis no han d'afectar a la declaració de BIC, segons estima la regidora Carol Ortiz. Una declaració d'aquestes característiques valora que la festa ho mantinga tot com en el moment de la declaració, però des del consistori consideren que el canvi és adient i consensuat en els participants. En últim terme Ortiz explica que els canvis s'aprovaran en un plenari extraordinari el 16 de desembre, i que s'informarà de tot a la conselleria de cultura.